HBO trekt onverwachts stekker uit een opmerkelijke serie

News
zaterdag, 05 november 2022 om 10:30
westworld seizoen 4f1656923509
HBO schrapt de afgelopen tijd allerlei films en series. Nu is er nog een serie hiervan slachtoffer geworden. HBO Heeft namelijk de stekker getrokken uit één van hun populaire series.
Na vier seizoenen heeft HBO de serie Westworld gecanceld. Variety meldt dat het netwerk dit vrijdag heeft laten weten. Er zijn verschillende factoren die mee hebben gespeeld met het cancelen van de serie. Zo kostte het produceren van Westworld teveel geld, het aantal kijkers was niet altijd stabiel en het nieuwe moederbedrijf van HBO, Warner Bros. Discovery, is bezig met een reorganisatie en Westworld is daar dus de dupe van geworden.
Het vierde en dus laatste seizoen van Westworld, is sinds augustus op HBO Max te zien. Er komt dus ook geen vijfde seizoen om het verhaal tot een gesloten einde te brengen. Fans van Westworld op sociale media zijn hier dan ook niet blij mee.

HBO blijft films en series schrappen

Westworld is niet de eerste serie die door HBO is gecanceld sinds de reorganisatie binnen het bedrijf. De nieuwe leiding van het bedrijf wilt dingen anders gaan aanpakken en kijken daarom wat werkt en wat niet. De Batgirl film die op HBO Max zou uitkomen was bijvoorbeeld namelijk ook al geschrapt, terwijl het al zo goed als af was. ook de Flash serie komt met een negende seizoen een einde en de verschillende spin-off series waren daarvoor ook al geschrapt.
Ondanks dat er veel geschrapt wordt, komen er nog wel een paar films en series bij. The Last of Us heeft bijvoorbeeld een releasedatum gekregen. Verder komen nieuwe bioscoopfilms ook nog steeds binnen anderhalf maand naar de streamingdienst. Zo ook de nieuwe thriller met Harry Styles.