HBO Max blijkt grote Disney+ en Netflix-concurrent

News
donderdag, 27 januari 2022 om 10:00
hbo max 1 scaledf1702049380
HBO Max komt dit jaar naar Nederland, maar zelfs zonder internationale release doet de streamingdienst het verrassend goed. Zo blijkt uit nieuwe cijfers die de streamingdienst heeft onthuld. In totaal staat de teller van HBO Max al op 73,8 miljoen abonnees. Daarmee lijkt het een flinke concurrent te worden voor Netflix en Disney+.
De streamingdienst van WarnerMedia groeit dan ook lekker door. In de VS is in een jaar tijd zo'n 5,3 miljoen nieuwe abonnees aangetrokken. Het aandeel van de Verenigde Staten komt daarmee op 46,8 miljoen abonnees, meer dan de helft van het totaalaantal dat HBO Max momenteel heeft.
Met die 73,8 miljoen abonnees in totaal mag de streamingdienst zichzelf langzamerhand in het rijtje met de grootste diensten ter wereld schalen. Concurrent Disney+ staat momenteel op 118,1 miljoen abonnees en is de dichtstbijzijnde concurrent.
Daarboven staat weer Amazon Prime Video met 175 miljoen abonnees, maar daar hoort wel een kanttekening bij. Amazon Prime Video krijg je namelijk standaard als je lid bent van Amazon Prime en heeft veel meer doeleinden dan alleen een streamingdienst. Bovenaan staat Netflix nog steeds met 221,8 miljoen abonnees.
aantal netflix abonnees groeit minder snel dan verwacht 152820
Dit jaar staat HBO Max voor een groot deel van Europa op de planning. Alleen is nog niet precies duidelijk wanneer HBO Max in Nederland gaat lanceren. Gelukkig zijn er wel al een scala van andere details bekendgemaakt. Wij hebben hier alvast alles voor je op een rijtje gezet. Check hier ook snel welke streamingdiensten er dit jaar allemaal nog meer op de planning staan.