PS5 kan nu automatisch screenshots en video’s uploaden naar mobiele app

News
donderdag, 27 januari 2022 om 10:30
playstation 5 thumbf1624433855
Sommige PS5-gebruikers melden dat ze nu automatisch gemaakte screenshots en video’s kunnen uploaden naar de mobiele PlayStation-app. Tot nu toe hebben alleen gebruikers in Noord-Amerika gemeld dat ze de functie hebben ontdekt, andere landen zullen naar verwachting snel volgen.
Een nieuwe PS5-update geeft je de mogelijkheid om screenshots en video’s automatisch te uploaden naar de mobiele PlayStation-app. De functie werd eerder getest in een bèta voor geselecteerde regio’s, maar nu blijkt dat de functie wereldwijd begint uit te rollen. Volgens berichten op Reddit hebben tot nu toe alleen gebruikers in Noord-Amerika gemeld dat ze de functie hebben gespot, naar verwachting zullen de andere landen snel volgen.
Voor iedereen bij wie de functie al is uitgerold, kun je gaan naar de Media Gallery op de PlayStation 5, hier krijg je een pop-up met informatie over de nieuwe functie. Er komt in beeld te staan “Upload automatisch je nieuwste screenshots en videoclips en bekijk ze op de PlayStation-app.” In het bericht staat ook video’s wel korter moeten zijn dan drie minuten. Wanneer screenshots en video's automatisch worden overgezet, zullen ze 14 dagen blijven staan in de app.

Xbox heeft vergelijkbare functie

Xbox-consoles hebben al een lange tijd een vergelijkbare functie. Met deze functie worden video’s en screenshots meteen geüpload naar het Xbox-netwerk. Hier kun je de screenshots en video’s bekijken op je console, telefoon en Windows-apparaten. Het is dus niet zo vreemd dat ook de PlayStation 5 gebruik gaat maken van deze functie.

Wanneer de functie uitrolt voor Nederlandse gebruikers, is nog niet bekend.