Deze nieuwe streamingdiensten komen in 2022 naar Nederland

Article
zaterdag, 08 januari 2022 om 15:00
skyshowtime hbo max viaplayf1641487937
2022 is losgebarsten en dat betekent dat we ons weer mogen opmaken voor een jaar vol nieuwe ontwikkelingen. Ook op het gebied van streamingdiensten staat er weer veel te gebeuren. Zo komen er weer tal van streamingdiensten naar Nederland en dus zetten we voor jou de nieuwe streamingdiensten die in 2022 naar Nederland komen op een rijtje.
Eind 2021 werd duidelijk dat er voor 2022 in ieder geval drie nieuwe streamingplatformen op de planning staan voor Nederland. Het betreft HBO Max, Viaplay en SkyShowtime. Wij zetten alvast de eerste details voor je op een rij, te beginnen met misschien wel de grootste van de drie.

1. HBO Max

We trappen af met HBO Max, de nieuwe streamingdienst van Warner Bros. De streamingdienst is al sinds 2020 actief in de Verenigde Staten. Dat de streamingdienst niet in 2021 naar Nederland kwam is dan ook bijzonder. Sterker nog, het is bijzonder jammer dat dat niet gebeurde.
In 2021 besloot Warner Bros namelijk al haar releases voor de bioscoop ook direct op HBO Max te zetten. Dat hadden Nederlanders ook erg leuk gevonden, maar helaas greep het kikkerlandje mis. Nu staat de dienst voor 2022 eindelijk op de planning, maar de releasedatum is nog niet precies bekendgemaakt.
Wel is al duidelijk dat de streamingdienst een grote concurrent wordt, want de titels die de streamingdienst krijgt zijn niet mis. Zo kun je qua films en series in ieder geval de onderstaande toppers verwachten:
Nu is het alleen nog wachten op de prijzen, want die zijn nog niet bekendgemaakt. Als ze enigszins vergelijkbaar zijn met de prijzen van andere landen in Europa kunnen we uitgaan van 5,99 euro tot 8,99 euro. Toch blijft dat voor nu nog even speculeren, net als de vraag of HBO Max ook Discovery+ direct bevat. Een samenwerking tussen de twee werd namelijk al onthuld.
47690 f1 2013 beleef de formule 1 historie

2. Viaplay

Ook Viaplay betreedt in 2022 het landschap van de Nederlandse streamingdiensten. Vanaf 1 maart 2022 komt de streamingdienst naar Nederland, maar in tegenstelling tot HBO Max richt Viaplay zich op een veel breder publiek. Naast films en series bestaat het aanbod namelijk ook deels uit sport.
Zo komt Formule 1 naar de streamingdienst en zal ook een deel van de internationale voetbalcompetities de overstap maken naar Viaplay. Denk hierbij aan onder andere de Premier League en de Bundesliga. Ook Darts gaat naar Viaplay.
Voor Viaplay is naast de releasedatum ook al duidelijk hoeveel de dienst moet gaan kosten. De prijs komt namelijk uit op 13,99 euro per maand, maar dat kan nog verlaagd worden. Korting wordt namelijk gegeven als je bij Ziggo of KPN zit, maar hoeveel dat precies wordt is nog niet duidelijk.
large wheel 16x9f1641571389

3. SkyShowtime

Als laatste is er ook nog SkyShowtime, de streamingsdienst van ViacomCBS en Comcast die dit jaar moet verschijnen. In tegenstelling tot ViaPlay is van SkyShowtime nog geen releasedatum bekend. Ook over de prijs is nog geen woord gerept, maar gelukkig is er over het aanbod wel een heleboel te zeggen.
Deze zal boordevol films en series zitten. Zo komt alles van Amerikaanse diensten Peacock, Showtime, Paramount+ en Sky naar de streamingdienst. Denk hierbij onder andere aan films en series als American Rust, Dexter, Ray Donovan en The Affair. Ook de programmering van Nickelodeon en MTV wordt verwacht, gezien beide zenders onder ViacomCBS vallen.
dexterf1631538661
Het is nog wel de vraag of daadwerkelijk de gehele programmering van Amerikaanse streamingdiensten Peacock en Paramount+ overgebracht worden. Paramount+ heeft bijvoorbeeld de Amerikaanse variant van Expeditie Robinson, een programma dat doorgaans niet in Europa verschijnt.
Mocht wel de gehele programmering in SkyShowtime zitten kunnen kijkers ook alle seizoenen van series als CSI en NCIS verwachten gezien deze in het Amerikaanse aanbod zitten. Begin 2022 zal gelukkig meer duidelijk worden. Het idee is namelijk dat de dienst begin 2022 verschijnt in Nederland.

Wat wordt de beste streamingdienst in 2022 die naar Nederland komt?

Kijk jij uit naar de nieuwe streamingdiensten die dit jaar in Nederland verschijnen? Laat het ons weten in de reacties hieronder. Check hier daarnaast alvast alles wat je over HBO Max in Nederland moet weten.