HBO domineert Emmy nominaties voor 2023

News
donderdag, 13 juli 2023 om 13:00
successionf1639750355
De Emmy nominaties voor dit jaar zijn bekend. De uitreiking is pas in september, maar één ding is alvast zeker. HBO gaat met een flink aantal prijzen naar huis.
Er is een hoop gedoe geweest rondom HBO en HBO Max, door het verwijderen van series en een opvallende naamsverandering. Maar dat heeft de kwaliteit van nieuwe series nog niet geschaad. The Last of Us en Succession gooiden bijvoorbeeld begin dit jaar hoge ogen en dat is ook terug te zien in de Emmy-nominaties voor 2023.
HBO heeft namelijk de top drie meest genomineerde series van dit jaar gemaakt. Succession is 27 keer genomineerd, The Last of Us 24 keer en The White Lotus heeft 23 nominaties. In sommige categoriën, zoals Guest Actress én Guest Actor in a Drama Series zijn zelfs alleen acteurs uit Succession en The Last of Us genomineerd.
In wellicht de belangrijkste categorie, namelijk Beste Drama-serie, worden vier van de acht nominaties geleverd door HBO. The Last of Us, Succession en The White Lotus worden daar namelijk vergezeld door House of the Dragon. Er zijn nog wel andere sterke series in die categorie, namelijk Andor, Better Call Saul, Yellowjackets en The Crown.

Wanneer worden de Emmy’s van 2023 uitgereikt?

Wie er uiteindelijk wel en niet naar huis gaat met een Emmy weten we over iets meer dan twee maanden. De uitreiking is namelijk op 19 september om 2.00 uur ‘s nachts. Alle nominaties voor dit jaar kun je hier terugvinden.