Windows 11 gaat AI apps in de spotlight zetten

News
donderdag, 13 juli 2023 om 13:30
2021 06 24 microsoft windows 11f1634815794
Er is de laatste maanden veel te doen geweest rondom de mogelijkheden en gevaren van AI apps. Microsoft gaat de apps nu meer in de spotlight zetten door een nieuwe feature in Windows 11.
Sinds de opkomst van programma’s als ChatGPT en Midjourney zijn veel mensen verbaasd wat er allemaal mogelijk is met AI. Maar het heeft niet alleen maar voordelen. Zo gebruiken cybercriminelen ChatGPT voor geloofwaardige phishingmails en AI-programma’s worden getraind met tekst en afbeeldingen waar copyright op rust.
Ondanks dat kunnen we tegenwoordig niet om AI heen en Microsoft gaat de apps ook meer in de spotlight zetten. Er is nu namelijk een nieuwe Preview Build gelanceerd voor Windows 11 Insiders. Zij kunnen aan de slag met een AI hub in de Microsoft Store.
Deze hub werd eerder dit jaar al getoond door Microsoft en moet allerlei apps aanraden die draaien op kunstmatige intelligentie. Zo wordt in een voorbeeld Luminar Neo getoond. Met de app moet het voor mensen die geen ervaring hebben met Photoshop makkelijker worden om hun foto’s te bewerken.

Prijs in de gaten houden via de Microsoft Store

Met de update komt er ook een andere handige feature naar de Microsoft Store toe. Met de nieuwe Windows 11 build wordt het namelijk mogelijk om het prijsverloop van de app te zien van de afgelopen dertig dagen. Zo kan je beter bepalen of je een app nu aanschaft of beter kan wachten op een volgende sale.