Hamilton en Wolff onder vuur na uitspraken over prestaties Verstappen

News
dinsdag, 05 september 2023 om 9:30
lewis hamilton gp bahrein 2023f1678279880
Max Verstappen heeft in Monza de tiende Grand Prix op rij gewonnen en daarmee een onvoorstelbaar record verbroken. Die prestaties werden alleen gebagatelliseerd door Lewis Hamilton en Toto Wolff, waarvoor de twee nu onder vuur liggen.
Momenteel is Max Verstappen enorm dominant in de Formule 1 en kan de Nederlander meerdere records verbreken in één seizoen. Zo kan de coureur van Red Bull Racing ook al in 2023 de derde plaats pakken op de lijst van coureurs met de meeste overwinningen - met alleen Michael Schumacher en Lewis Hamilton nog voor zich.
Afgelopen weekend waren Hamilton en Mercedes-teambaas Toto Wolff alleen druk bezig om de prestaties van Verstappen naar beneden te praten. Zo stelde Hamilton dat het makkelijker is voor zijn concurrent om te domineren, omdat al zijn teamgenoten beter waren dan die van Verstappen. Wolff stelt ondertussen dat het record van tien overwinningen op rij ‘alleen voor Wikipedia’ is en dat niemand er om geeft.
Martin Brundle, voormalig F1-coureur en commentator bij het Britse Sky Sports, is teleurgesteld in de uitspraken van het Mercedes-duo. Volgens Brundle is het namelijk een ongelofelijke prestatie om zo foutloos en consistent te presteren en zou dezelfde soort dominantie wereldwijd worden geprezen. Dat schrijft hij in zijn column.

“Ik was een beetje verbaasd en teleurgesteld dat Lewis Hamilton en Toto Wolff deze prestatie tijdens het weekend bagatelliseerden, omdat zij wel terecht de eer en waardering kregen die ze verdienden tijdens hun jaren van totale dominantie van 2014 tot 2020.”

Meer kritiek op Mercedes

Brundle is niet de enige die de uitspraken van de Mercedes-mannen opmerkelijk vindt. Ook voormalig wereldkampioen Damon Hill, die normaal een groot voorstander is van Hamilton, stelt dat de uitspraken ‘onbeleefd en niet fraai’ zijn.
Volgens Hill komt de dominantie van Verstappen ook niet puur door de auto, een argument dat vaak gebruikt wordt om de prestaties van een F1-coureur naar beneden te praten. Hill stelt dat wat Verstappen in de auto doet ‘een ongelooflijke prestatie’ en ‘simpelweg speciaal’ is.

Populair Nieuws