Nieuwe stem van Mario wordt voorlopig niet onthuld

News
dinsdag, 05 september 2023 om 10:00
super mario bros wonderf1687359726
Onlangs kondigde Nintendo aan dat Charles Martinet zijn stem niet meer leent aan Mario. Er is een vervanger gevonden, maar we weten nog niet wie dat is. Nintendo is ook niet van plan het snel te onthullen.
Vanaf Super Mario Bros. Wonder heeft Mario een nieuwe stem. Het is voor het eerst in een jaar of 30 dat Charles Martinet de rol niet speelt en de grote vraag is dan ook wie het nu wel doet. Maar Nintendo of America-baas Doug Bowser vertelt IGN nu dat er geen plannen zijn om dat te onthullen voordat Super Mario Bros. Wonder uit is.
Spelers komen er vanzelf achter wanneer de credits over het scherm gaan. Tegen die tijd zal de nieuwe naam waarschijnlijk snel genoeg de ronde doen online: er is altijd wel iemand die een nieuwe game dezelfde dag nog uitspeelt. Er is bovendien ook nog de kans dat er details over de game lekken voor de verschijnt op 20 oktober.
Waarom Nintendo de nieuwe stem niet wil onthullen voor de game verschijnt is niet duidelijk. Sommige fans gaan soms bepaalde grenzen over als een castingbeslissing ze niet zint. Het beschermen van de nieuwe acteur zou dan ook een reden kunnen zijn om te zorgen dat zijn naam pas bekend is nadat mensen zijn versie van de stem een paar uur hebben gehoord. Maar wederom: Nintendo heeft geen reden gegeven.

Waarom stopt Charles Martinet als Mario?

Het is overigens ook niet precies bekend waarom Charles Martinet stopt met de stem van Mario. Martinet heeft de rol lang genoeg gespeeld om er klaar mee te zijn, maar het is niet bijzonder lang geleden dat hij juist aangaf Mario te willen spelen tot hij erbij neervalt. Ook nu hij toch stop, bijft hij Mario-ambassadeur voor Nintendo.