Lewis Hamilton: "Al mijn teamgenoten waren beter dan die van Verstappen"

News
vrijdag, 01 september 2023 om 17:00
lewis hamilton max verstappen gp spanje 2023f1685958075
Momenteel is Max Verstappen de sterkste man in de Formule 1. Volgens Lewis Hamilton is het nu alleen eenvoudiger om achter elkaar te blijven winnen, omdat de Nederlander zwakkere teamgenoten zou hebben.
Aankomend weekend kan Max Verstappen geschiedenis schrijven. Als de regerend wereldkampioen weet te winnen, dan heeft hij het meeste aantal achtereenvolgende races ooit gewonnen in de Formule 1. Momenteel staat de Nederlander nog op gelijke hoogte met Sebastian Vettel, die negen races opeen wist te winnen in 2013.
Niet alleen is Verstappen dominant in de races, vaak weet hij ook pole position te pakken dit jaar, geregeld op grote afstand van zijn teamgenoot. Volgens Lewis Hamilton wordt dat verschil tussen Verstappen en Sergio Perez alleen opgeblazen.
Tegenover Sky Sports claimt de Brit dat hij ook vaak een halve seconde sneller was dan zijn teamgenoot in de kwalificatie, maar dat daar minder aandacht voor was. Bovendien was het volgens Hamilton ook een stuk moeilijker om zijn teamgenoten te verslaan.

“Volgens mij zijn Valtteri Bottas, en eigenlijk al mijn teamgenoten, sterker geweest dan de teamgenoten die Max heeft gehad. Jenson Button, Fernando Alonso, George Russell, Valtteri… Nico Rosberg. Ik heb er zoveel gehad. Deze jongens waren allemaal erg consistent en Max heeft nog nooit tegen zo iemand geracet.”

Opvallende claim Hamilton

Martin Brundle, één van de analisten en commentatoren bij Sky Sports, vindt de uitspraak van Hamilton nogal opmerkelijk. Volgens de voormalig F1-coureur heeft Verstappen namelijk wel degelijk sterke teamgenoten gehad, zoals Daniel Ricciardo.
Dat er meer aandacht is voor het verschil tussen Verstappen en zijn teamgenoten is ook niet zo vreemd. Als Hamilton een halve seconde sneller was dan Bottas, dan was Bottas vaak alsnog tweede of derde in de kwalificatie. Perez heeft daarentegen meerdere raceweekenden op rij Q3 niet gehaald en ook in Zandvoort kwam de Mexicaan niet verder dan de zevende startpositie.

Populair Nieuws