Fernando Alonso vindt dat Max Verstappen onderschat wordt

News
dinsdag, 29 augustus 2023 om 14:30
fernando alonso max verstappen gp nederland 2023f1693305976
Max Verstappen domineert momenteel de Formule 1, met nu negen overwinningen op rij. Maar volgens Fernando Alonso wordt de wereldkampioen door velen alsnog onderschat.
Het is altijd een lastige opgave om de vaardigheden van een coureur te vergelijken met anderen in de Formule 1. Elk team rijdt immers met een andere auto, wat grote verschillen teweeg kan brengen. Zo moest Max Verstappen het jarenlang opnemen tegen Lewis Hamilton in een veel snellere auto en nu heeft de Nederlander zelf de snelste auto onder zich.
De huidige prestaties van Verstappen worden door sommigen dan ook afgedaan als iets wat vrijwel elke coureur kan doen, als ze de RB19 tot hun beschikking hebben. Maar volgens Fernando Alonso is dat niet het geval. De huidige dominantie van Verstappen wordt flink onderschat, zo stelt de Spanjaard tijdens de persconferentie na afloop van de Dutch Grand Prix.

“Het wordt vaak onderschat wat Max allemaal bereikt. Ik denk dat om op zo’n dominante wijze te winnen in welke professionele sport dan ook erg gecompliceerd is. Een coureur voelt altijd dat er ruimte is voor verbetering, je bent vaak niet 100 procent tevreden met jezelf. Ik denk dat Max vaker dichterbij die 100 procent zit dan alle andere coureurs. Dat is waarom hij zo dominant is.”

Record voor Verstappen

Met de aankomende race op Monza kan Verstappen ook in zijn eentje het record pakken van de meeste overwinningen op rij. En daar houdt het bovendien niet bij op. De wereldkampioen kan dit seizoen namelijk nog een aantal andere records verbreken, waaronder eentje die hij vorig jaar zelf heeft behaald.
In 2022 wist Verstappen namelijk vijftien races te winnen tijdens het seizoen, het hoogste aantal ooit in de Formule 1. Dit jaar staat de coureur van Red Bull Racing al op elf overwinningen en er zijn nog negen Grands Prix te gaan. Genoeg ruimte dus voor Verstappen om het record verder uit te bouwen.

Populair Nieuws