Hamilton begrijpt niks van bemoeienis Jos Verstappen bij Red Bull

News
donderdag, 07 maart 2024 om 13:30
lewis hamilton gp bahrein 2024f1709810969
Door de harde woorden van Jos Verstappen is het nu chaos bij Red Bull Racing. Lewis Hamilton begrijpt alleen niet de bemoeienis van de voormalig F1-coureur bij het team van zijn zoon.
De storm die begin deze maand woedde bij Red Bull Racing leek eindelijk te gaan liggen, totdat vorige week opnieuw de bom barstte. Het werd bovendien nog een stuk erger gemaakt door een ruzie tussen Jos Verstappen en Christian Horner. De voormalig F1-coureur zou later naar verluidt ook hebben gezegd dat zijn zoon open zou staan voor een transfer naar Mercedes.
Max Verstappen heeft nu zelf gezegd dat hij gewoon bij Red Bull blijft, maar dat hij ook zijn vader steunt en dat hij geen leugenaar is. Lewis Hamilton begrijp ondertussen niet waarom Jos zich zo erg bemoeit met het team van Max. De zevenvoudig wereldkampioen stelt dat de rol van ouder en teamlid gescheiden moet blijven.

“Ik weet niet waar zijn uitspraken op gebaseerd zijn, maar uiteindelijk is hij geen onderdeel van het team. Hij is een ouder. Het is een dunne lijn om te bewandelen. Ik denk dat het ook afhangt van je relatie met je ouder. Ik ken mensen die een geweldige band met hun ouders hebben, maar er zijn ook mensen die een slechte band hebben gehad en dat is niet altijd goed voor ze geweest.”

Hamilton spreekt uit ervaring

Hamilton is geen vreemde als het aankomt op de nauwe betrokkenheid van een familielid in de Formule 1. Al sinds zijn jeugd was vader Anthony Hamilton namelijk zijn manager. Op een gegeven moment kwamen de twee alleen in de clinch te liggen, waardoor Hamilton in 2010 besloot om zijn vader te ontslaan als manager.
Hamilton had daarna geen contact meer met zijn vader. Sindsdien is de relatie tussen de twee sterk verbeterd. Zo was Anthony degene die zijn zoon bedaarde na afloop van de spraakmakende finale in Abu Dhabi in 2021.

Populair Nieuws