Max Verstappen: "Geen reden om te vertrekken bij Red Bull"

News
donderdag, 07 maart 2024 om 10:00
max verstappen interview gp saoedi arabie 2024f1709800176
Volgens Jos Verstappen loopt Red Bull Racing het gevaar dat de boel explodeert onder leiding van Christian Horner. Max Verstappen denkt alleen niet dat het team ten onder gaat, ongeacht wie er aan het roer staat en hij is ook niet van plan om te vertrekken.
Momenteel domineert Red Bull Racing in de Formule 1 en lijkt Max Verstappen af te stevenen op zijn vierde titel op rij. Alle reden voor een rustige situatie zou je zeggen, maar sinds begin deze maand en helemaal sinds vorige week is het chaos bij het team.
Vorige week zouden Jos Verstappen en Horner ruzie hebben gedaan en vlak daarna heeft de voormalig F1-coureur tegen de media gezegd dat Red Bull Racing zal exploderen onder de leiding van de teambaas. Volgens Jos moet Horner zo snel mogelijk opstappen.
Sindsdien zijn er ook veel geruchten de wereld in geholpen. Zo zou Max Verstappen een overstap naar Mercedes overwegen, nadat Jos met Toto Wolff heeft gepraat. De drievoudig wereldkampioen heeft in Saoedi-Arabië nu de pers te woord gestaan over de kwestie. Zijn vader zou volgens Verstappen niet liegen, maar hij denkt ook dat het team sterker is dan Jos stelt.

“Ik denk dat hij, zoals ik hem ken uit de tijd van het karten, altijd heel openhartig was en geen leugenaar is. Dat is zeker. Ik hoop niet dat het team explodeert. Dat zou niet moeten gebeuren. Het is een sterk bedrijf, een sterk team, veel sterke teamleden, dus normaal gesproken niet.”

Verstappen gaat niet weg bij Red Bull Racing

Verstappen is ondanks alle chaos niet van plan om de banden met zijn vader verbreken. De drievoudig wereldkampioen stelt dat Jos, zijn manager Raymond Vermeulen en hijzelf een team zijn en dat dat altijd zo zal zijn.
De Nederlander heeft voorlopig in ieder geval geen intentie om te vertrekken bij Red Bull Racing. Verstappen zegt dat hij ‘erg blij is bij het team’, dat de snelheid er is en dat er ‘geen reden is om te vertrekken’. Toch sluit de kampioen een overstap naar Mercedes niet 100 procent uit: “Je weet nooit wat er gaat gebeuren.”

Populair Nieuws