'Halo Infinite release staat gepland voor september'

News
maandag, 07 juni 2021 om 9:30
halo infinite master chieff1616493849
Halo Infinite had eigenlijk al in 2020 moeten uitkomen, maar ontwikkelaar 343 Industries heeft meer tijd nodig gehad. De studio lijkt nu wel bijna klaar te zijn met de game, want naar verluidt staat de release voor de game gepland in september.
Veel fans kijken uit naar de release van Halo Infinite, maar nadat de game vorig jaar werd getoond door Microsoft was de hype al snel tot het vriespunt gekelderd. De titel zag er namelijk flink verouderd uit, terwijl het een launchgame moest worden voor de Xbox Series X. Het duurde dan ook niet lang voordat het nieuws naar buiten kwam dat Halo Infinite werd uitgesteld tot ergens in 2021.
Aan de lange wacht lijkt nu eindelijk een einde te komen. Ten minste, als we Colt Eastwood mogen geloven. De YouTuber claimt namelijk dat Halo Infinite in september 2021 uit zal komen. De titel van 343 Industries zal als eerste getoond worden op de E3-presentatie van Microsoft, waarna ook de releasedatum zal worden aangekondigd, zo meldt Eastwood. Op de show zal ook aangekondigd worden dat er een open beta voor de multiplayer van Halo Infinite komt.

Is de releasedatum voor Halo Infinite aannemelijk?

De claims van Eastwood moeten we voorlopig nog met een korreltje zout nemen - hij zegt zelf dat de informatie van ‘betrouwbare bronnen’ komt - maar het klinkt niet heel onwaarschijnlijk. Het is geen geheim dat Microsoft Halo Infinite in 2021 wil gaan uitbrengen en de E3 is de beste plek om de releasedatum aan te kondigen.
Met een grote release in september heeft de consolefabrikant bovendien een goed argument voor gamers om een Xbox Series X of S aan te schaffen. Helemaal nu concurrent Sony een stuk minder AAA titels in 2021 lijkt te hebben. God of War: Ragnarok is namelijk uitgesteld naar 2022, terwijl een releasedatum voor Horizon Forbidden West in 2021 nog niet helemaal zeker is.