Halo Infinite release uitgesteld naar 2021

  Na een rumoerige presentatie tijdens de Xbox reveal presentatie heeft 343 Industries bekendgemaakt Halo Infinite uit te stellen naar 2021. De game heeft nog wat meer ontwikkelingstijd nodig.

  Zojuist heeft Chris Lee van 343 Industries bekendgemaakt dat Halo Infinite uitgesteld is naar 2021. Halo Infinite was het vlaggenschip van de nieuwe Xbox Series X die in november van dit jaar uit zal komen. Halo Infinite is in ontwikkeling bij 343 Industries in samenwerking met Skybox Labs.

  De game werd in 2018 voor het eerst met een teaser trailer openbaar gemaakt. Lang werd geïmpliceerd dat de game alleen voor Xbox Series X uit zou komen, maar inmiddels is duidelijk geworden dat hij ook speelbaar zal zijn op Xbox One.

  Tijdens de Xbox Games Showcase op 23 juli werd de game voor het eerst aan het publiek getoond. Hoewel de gameplay typisch Halo was, riepen de graphics en stabiliteit van de getoonde beelden vraagtekens op. Chris Lee meldde daarop dat de getoonde beelden gebaseerd waren op een eerdere build en dat het eindresultaat anders zou zijn.

  Nu is dus duidelijk geworden dat 343 Industries meer tijd nodig heeft om de game Halo-waardig te maken zonder daarbij de gezondheid van de developers in het gedrang te laten komen.

  De beslissing om onze release te verplaatsen is het resultaat van meerdere factoren die bijgedragen hebben aan uitdagingen in de ontwikkeling, waaronder de doorgaande COVID gerelateerde impact waar we allemaal dit jaar mee te maken hebben.

  Ik wil mijn waardering uitspreken voor het harde werk van ons team bij 343 Industries die steeds bezig zijn gebleven om een geweldige game te maken en oplossingen te vinden voor uitdagingen die bij ontwikkeling van een dergelijke game horen. Dit is alleen niet een situatie die voort kan duren zonder de gezondheid van ons team of de kans op een succesvolle lancering dit jaar op het spel te zetten.

  Chris Lee, Studio Head van 343 Industries

  Halo Infinite uitgesteld: liever uitstel dan crunch

  De keuze voor uitstel van Halo Infinite zal voor Microsoft een moeilijke geweest zijn. Zoals gezegd was Halo Infinite het paradepaard van de lancering van Xbox Series X, die later dit jaar plaat zal vinden. Met dit uitstel is Microsoft dat paradepaard kwijt. Toch moeten we waardering hebben voor de gemaakte keuze. Het alternatief was dat het gehele ontwikkelteam een lange periode van crunch zou ingaan.

  Crunch is in de gamewereld een bekend en berucht fenomeen waarbij er in de laatste periode richting de lanceringsdatum extreem lange werkweken gemaakt moeten worden om de game op tijd af te krijgen. Het is te waarderen dat 343 Industries en Microsoft deze moeilijke beslissing hebben durven nemen.

  Wanneer Halo Infinite nu wel uit komt is nog niet bekend, anders dan 'in 2021'.

  Halo Infinite

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game
  x

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.