Halo fans hoeven zich geen zorgen te maken

News
maandag, 23 januari 2023 om 16:30
halo infinite master chieff1616493849
Er is een flinke bezem gehaald door het personeel van 343 Industries. Maar volgens de studio hoeven fans van Halo zich geen zorgen te maken, ondanks geruchten.
Vorige week was een moment dat meerdere bedrijven in de game-industrie naar buiten kwamen dat er veel werknemers werden ontslagen. Bij Microsoft werden er maar liefst 10.000 medewerkers ontslagen door de techgigant. De grootste klappen vielen bij Bethesda en 343 Industries. Laatstgenoemde studio zal 60 mensen van 450 werknemers vertrekken.
Dat is een flinke aderlating voor de ontwikkeling. Het duurde dan ook niet lang voordat er geruchten kwam dat de Halo-franchise bij de studio worden weggehaald. Het is immers één van de belangrijkste franchises van Xbox.
Volgens Pierre Hintze, het hoofd van 343 Industries, klopt er alleen helemaal niks van de geruchten. Via Twitter laat Hintze weten dat Halo en Master Chief bij de studio blijven.

“343 Industries zal doorgaan met het ontwikkelen van Halo nu en in de toekomst, inclusief epische verhalen, multiplayer en meer van wat Halo zo geweldig maakt.”

Meer ontslagen in de game-industrie

Naast de ontslagronde bij Microsoft zijn er ook andere bedrijven waar veel medewerkers hun spullen moeten pakken. Bij Riot Games, de ontwikkelaar van onder andere League of Legends en Valorant, zijn er ook veel ontslagen gevallen. Het is niet duidelijk om hoeveel banen te gaan, maar naar verluidt gaat het om alle takken binnen het bedrijf.
Bij GameSpot en Giant Bomb, de publicatie die in 2008 is opgericht, zijn er ook meerdere banen geschrapt door de nieuwe eigenaar. Dat blijkt uit tweets van voormalige medewerkers en Giant Bomb zelf.