'Ook Riot Games geplaagd door grote ontslagenronde'

News
zondag, 22 januari 2023 om 12:00
riot games xbox game pass league of legendsf1674137490
League of Legends-maker Riot Games heeft een grote ontslagenronde gehad. Zo meldt verslaggever Jacob Wolf in zijn Substack-nieuwsbrief The Jacob Wolf Report. De verslaggever staat bekend om zijn goede werk in de esportsindustrie.
Het bedrijf achter League of Legends en Valorant, Riot Games, heeft een flinke ontslagenronde gehad. Officieel heeft het Chinese bedrijf de ontslagronde nog niet bevestigd. Veel details zijn volgens Wolf nog onduidelijk, zoals om hoeveel verloren banen het gaat.
Wel zou de ontslagronde alle takken van het bedrijf raken. Zo zouden werknemers van vier verschillende divisies ontslagen zijn. "Riots geschiedenis laat zien dat ze niet vaak gekrompen zijn, maar het past goed binnen de trend in de tech- en game-industrie momenteel door economische moeilijkheden bij veel bedrijven", aldus Wolf.

Riot Games ontslagen volgen kort na Microsoft

De ontslagenronde bij Riot Games volgt de massale ontslagronde bij Microsoft op. Bij het bedrijf achter de Xbox-consoles zijn 10.000 werknemers ontslagen. Een deel van de geschrapte banen is bij game-studio's van Bethesda en bij 343 Industries, de studio achter Halo Infinite.
Daar zouden zo'n 60 banen geschrapt zijn. Hierdoor zou de studio nu nog minder dan 400 mensen tellen. Microsoft telde in 2022 in totaal meer dan 220.000 werknemers. Met de ontslagenronde zou zo'n 4,5 procent van de banen geschrapt worden.