Guerrilla is nog lang niet klaar met Horizon

News
woensdag, 12 juli 2023 om 17:30
horizon forbidden westf1644834324
De Nederlandse studio Guerrilla maakt sinds 2017 furore met de Horizon games. Tot dusver zijn er daar drie van verschenen, maar dat worden er zeker meer. Studio director Jan-Bart van Beek spreekt van grote plannen.
Afhankelijk van of je ook in VR gamet, heb je in de afgelopen zes jaar twee of drie avonturen kunnen beleven in de wereld van Horizon. Een derde niet-VR game werd na de release van de Burning Shores DLC voor Horizon Forbidden West ook bevestigd. Veel studio’s zouden blij zijn met een game-trilogie, maar de plannen van Guerrilla voor Horizon zijn groter dan dat.
Dat onthult Jan-Bart van Beek tijdens een presentatie tijdens Develop:Brighton (via GamesRadar). Hij geeft aan dat er zo’n 16 plannen zijn voor de reeks en dat Guerrilla “een lange tijd” doorgaat met Horizon. Een aantal van die zestien plannen zijn nieuwe delen in de reeks.
Wat de rest van die plannen zijn is niet duidelijk. Het lijkt wat extreem om 16 games vooruit te denken, maar er zijn veel andere manieren waarop Horizon voorbij kan komen. Horizon Call of the Mountain toonde al aan dat niet alles in de reeks een groot open-world avontuur met Aloy in de hoofdrol hoeft te zijn.

Wat voor Horizon games zijn er op komst?

Zoals gezegd is er in ieder geval één vervolg op Horizon Forbidden West in ontwikkeling. Daarnaast werkt Guerrilla aan een multiplayer-game in de wereld van deze games. Buiten games om wordt er ook een tv-serie gemaakt voor Netflix.