Naughty Dog-baas gaat met pensioen

News
woensdag, 12 juli 2023 om 17:00
the last of us part 1f1672329827
De geliefde studio Naughty Dog gaat aan het eind van het jaar verder zonder één van zijn sleutelfiguren. Evan Wells, één van de bazen van de studio stopt ermee. Hij werke 25 jaar bij Naughty Dog.
Naughty Dog wordt vaak gezien als één van de beste studio’s van PlayStation. Tegenwoordig is de studio vooral bekend van Uncharted en The Last of Us. Maar ook daarvoor was het bedrijf al verantwoordelijk voor iconische games als Crash Bandicoot en Jak & Daxter.
Aan veel van die games heeft Evan Wells in enige hoedanigheid meegewerkt. Hij werkte namelijk al sinds 1998 bij de studio, toen Naughty Dog nog vooral platformers maakte. Sinds 2004 was hij co-president van de studio, een titel die hij tegenwoordig deelt met The Last of Us-bedenker Neil Druckmann.

Wie wordt de nieuwe baas van Naughty Dog?

Na het vertrek van Wells aan het einde van dit jaar zal Druckmann in eerste instantie als enige baas van Naughty Dog fungeren. Of hij er op termijn een nieuwe co-president bij krijgt is nu nog niet bekend. Verschillende belangrijke figuren in de ontwikkeling van Uncharted en The Last of Us krijgen hogere functies om bijvoorbeeld de art departments te overzien.
Wells heeft er alle vertrouwen in dat Neil Druckmann de studio in goede banen kan leiden. Wel vindt hij het jammer dat hij niet meer bij Naughty Dog zal werken wanneer de projecten die nu in ontwikkeling zijn worden afgerond. Dat zijn onder andere een multiplayer van The Last of Us en een nieuwe single-player game, naar verluidt the Last of Us Part 3.