GTA Remastered Trilogy krijgt rating in Korea

News
vrijdag, 01 oktober 2021 om 8:30
gta san andreas artworkf1618406855
Een tijdje terug kwam naar buiten dat Take-Two bezig is met een aantal onaangekondigde remasters. Er ging bovendien het gerucht dat een 'GTA Remastered Trilogy onderdeel zou zijn van dit plan. Deze trilogie heeft nu een rating gekregen in Korea, wat doet vermoeden dat we deze remasters inderdaad snel gaan zien.
Het Koreaanse equivalent van PEGI heeft een rating gegeven voor een GTA Remastered Trilogy. Zo'n rating geeft aan vanaf welke leeftijd iemand de game mag spelen. Deze rating geeft wat geloofwaardigheid aan de geruchten dat er drie GTA games geremastered worden. Het zou gaan om GTA 3, GTA Vice City en GTA San Andreas.
De game die de rating heeft gekregen heeft de titel 'GTA: The Trilogy - The Definitive Edition'. In de rating zelf staan helaas weinig details over de games, dus daarvoor zullen we op een aankondiging moeten wachten.

Is zo'n rating eigenlijk betrouwbaar?

Het komt vaker voor dat een game lekt doordat een rating publiek zichtbaar wordt. Zo werd het bestaan van Crash Bandicoot 4 ontdekt toen er een Taiwanese leeftijdsclassificatie werd aangetroffen. Onlangs suggereerde een rating in Brazilië dat Alan Wake Remastered naar Switch zou komen, maar dat is nog niet bevestigd.
Volgens geruchten zal de GTA Remastered Trilogy ergens in 2022 verschijnen. Dat duurt relatief eigenlijk niet meer zo lang, dus als de trilogie gemaakt wordt is het waarschijnlijk dat er binnenkort meer nieuws over de remasters naar buiten komt.
Rockstar is ook bezig met een andere remaster: GTA 5 voor de nieuwe consoles. Voor deze remastered versie van de game zijn fans minder enthousiast. De trailer krijgt namelijk veel negatieve reacties, omdat er niet echt wat nieuws te zien is in de 'nieuwe' versie van GTA 5.