Monster Hunter Rise komt in januari op Steam

News
vrijdag, 01 oktober 2021 om 8:00
monter hunterf1633025521
Capcom heeft tijdens de Tokyo Game Show 2021 aangekondigd dat de Nintendo Switch game Monster Hunter Rise op 12 januari ook wordt uitgebracht voor PC. De game zal beschikbaar zijn via Steam.
Op PC kan Monster Hunter Rise met een 4k-resolutie en een oneindig hoge framerate te spelen zijn. Ook krijgt de game voice chat en worden er keyboard en muis controls toegevoegd. Tel daar de optie voor ultrawide 21:9 display bij op en het genieten kan beginnen.
Op 13 oktober zal de game op Steam een demo krijgen, waarin je zowel online als offline kan spelen. In de demo zijn veertien wapentypes beschikbaar. Er zullen twee tutorials zijn, waarna je drie missies doen. Hierin kun je het opnemen tegen Great Izuchi, Mizutsun en Magnamalo.
De Nintendo Switch-versie van de game was enorm populair bij het publiek. Capcom had al eerder aangegeven dat er in begin 2022 een PC-versie van Monster Hunter Rise zou verschijnen, maar gaf toen nog niet veel informatie vrij:

Sunbreak update komt ook naar PC

Monster Hunter Rise krijgt in de zomer van 2022 ook een grote uitbereiding op de Nintendo Switch en PC. Spelers zullen dan Kamura Village achter zich laten en vertrekken naar een nieuwe, nog onbekende basis die nieuw is in de Sunbreak uitbreiding.