Disney gaat Marvel en Star Wars niet naar Netflix brengen

News
donderdag, 09 november 2023 om 13:30
Disney onderhandelt momenteel met Netflix om films en series naar de concurrerende streamingdienst te brengen. Daar zullen alleen geen grote franchises als Marvel en Star Wars onder vallen.
Er was een tijd dat streamingdiensten een goedkope manier waren om toegang te krijgen tot een gigantische bibliotheek aan films en series. Door de jaren heen zijn er alleen veel meer streamingdiensten bij gekomen, waardoor het aanbod gefragmenteerd is geraakt en je bovendien veel meer moet betalen.
Mogelijk komt er alleen toch meer overlap tussen streamingdiensten. Disney is momenteel namelijk aan het onderhandelen met Netflix om films en series aan die dienst te verhuren. Het gaat alleen niet om de grootste franchises van Disney, zo heeft CEO Bob Iger laten weten in gesprek met aandeelhouders, zo meldt IGN. De topman ziet namelijk geen reden om die merken weg te geven om ‘een paar dollar te verdienen’.

“We zijn nu met hen in gesprek over een aantal mogelijkheden, maar ik verwacht niet dat we onze belangrijkste merken aan hen in licentie zullen geven. Dat zijn voor ons natuurlijk echte concurrentievoordelen en differentiators. Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, bijvoorbeeld, doen het allemaal erg goed op ons platform.”

Andere toon van de CEO

Dat Disney nu onderhandelt met Netflix over licenties voor bepaalde films en series is wel opvallend. Vorig jaar had Iger namelijk nog een heel andere houding tegenover het verhuren van licenties. In een interview met The New York Times liet de topman destijds weten dat het verhuren hetzelfde zou zijn als ‘het verkopen van technologie voor nucleaire wapens aan een derdewereldland om het tegen ons te gebruiken’.