‘GTA 6 reveal staat voor 2023 op het programma’

News
maandag, 02 januari 2023 om 13:00
gta 6 releasef1579595428
Hoewel we sinds begin 2022 eindelijk bevestiging hebben dat Rockstar aan GTA 6 werkt, is er nog altijd weinig duidelijkheid over de release van de game. Maar een insider denkt dat we snel een volwaardige onthulling van de game gaan zien. Deze zou namelijk dit jaar gebeuren.
De vaak betrouwbare Tom Henderson van Insider Gaming is ervan overtuigd dat de onthulling van GTA 6 dit jaar staat te gebeuren. Dat heeft er alles mee te maken dat hij nog altijd zeker is van zijn geschatte releasedatum. Eerder beweerde Henderson dat GTA 6 in 2024 of 2025 zou verschijnen en daar blijft hij bij.
Dat betekent volgens eerdere patronen van Rockstar dat we dit jaar een onthulling kunnen verwachten. Zowel Red Dead Redemption 2 als GTA 5 werden binnen twee jaar na hun volledige reveal uitgebracht. Terugwerkend vanaf een vermeende GTA 6 release in uiterlijk 2025 zou dat betekenen dat het redelijk is om dit jaar een reveal van de game te verwachten.

Is de GTA 6 release op komst?

Henderson is overigens niet de enige die beweert dat GTA 6 in 2024 of 2025 uitkomt. Er zijn meerdere bronnen binnen de game-industrie die iets vergelijkbaars beweren. Zo schat ook Microsoft dat de game in diezelfde tijdsperiode verschijnt.
Henderson verwacht overigens ook nog een paar andere grote gaming-onthullingen dit jaar. Het inmiddels veelbesproken nieuwe PS5-model zou dit jaar onthuld worden en zelfs verschijnen. Henderson denkt ook dat de Switch 2 mogelijk dit jaar wordt onthuld, wat ook niet helemaal uit de lucht zou komen vallen, aangezien er al hier en daar bewijs is dat Nintendo bezig is met een opvolger voor de Switch.