Microsoft lekt GTA 6 releasedatum

News
vrijdag, 25 november 2022 om 11:00
gta 6f1658229727
Fans van GTA wachten al vrij lang op een nieuw deel in de reeks. Sinds 2013 staan fans min of meer droog en de verwachtingen beginnen hoog op te lopen. We moeten alleen nog iets langer wachten, denkt Microsoft tenminste.
Microsoft heeft weer eens een statement geleverd aan de Britse Competition and Markets Authority (CMA), die onderzoek doet naar de potentiële overname van Activision Blizzard. In die statements gaat het vaak over Call of Duty, maar dit keer is er eens een verfrissende verandering. Microsoft doet namelijk uitspraken over de release van GTA 6.
In het statement staat te lezen dat GTA 6 in 2024 uit moet komen. Dat is nog even wachten, maar het is een wat meer optimistische schatting dan 2025, zoals veel insiders eerder verwachtten. Het is alleen niet duidelijk of deze nieuwe schatting klopt.
Microsoft is namelijk niet de ontwikkelaar of uitgever van de Grand Theft Auto-reeks. Wel heeft het bedrijf als console-maker waarschijnlijk contact met uitgever Take-Two, dus deze schatting kan gebaseerd zijn op kennis die Microsoft heeft van de ontwikkeling van de game. Anderzijds kan het ook gewoon een gok zijn.

Tweede releasedatum gelekt door Microsoft

Microsoft strooit in deze statements overigens vaker met een releaseperiode. Eerder beweerde het bedrijf te weten wanneer de Sony-exclusive Marvel’s Wolverine uit ging komen. Die moest met een korrel zou genomen worden, maar voor GTA 6 is het zeker niet ondenkbaar dat Microsoft daadwerkelijk iets weet.

Populair Nieuws