GTA 6 niet Mario of Zelda achterna met een film

News
vrijdag, 10 november 2023 om 11:30
gta 6f1658229727
Verschillende game-franchises zijn de laatste jaren ook met succes vertaald naar tv of film. Uncharted deed het financieel goed, The Last of Us was een megahit en de Mario-film is één van de bestverdienende films van het jaar. Maar er komt waarschijnlijk geen GTA-film, in ieder geval niet als het aan Take-Two ligt.
GTA-uitgever Take-Two Interactive hield onlangs zijn bespreking van de resultaten van het afgelopen kwartaal. Die vergadering was vlak na de aankondiging van de Zelda-film en kennelijk leefde het onderwerp bij investeerders. Take-Two CEO Strauss Zelnick kreeg namelijk de vraag of films gebaseerd op GTA en Red Dead Redemption mogelijk waren (via VGC).
Zelnick gaf geen concrete “nee”, maar liet wel doorschemeren dat het er waarschijnlijk niet in zit. Zijn bedrijf is erg selectief als het aankomt op film en tv. Er komen films van Borderlands en BioShock, maar Take-Two is zich erg bewust van de risico’s van zo’n adaptatie.
Zelnick erkent dat Take-Two enorm zou verdienen aan een succesvolle film, maar de kans dat een film een succes is, is volgens hem heel klein vergeleken met de kans van slagen van een game. Zo’n 80 tot 90 procent van Take-Two’s console games zou een succes zijn, terwijl Zelnick uit eerdere werkervaring bij filmstudio’s weet dat maar zo’n 30 procent van alle films een hit is. Het is dan ook een groot risico om te investeren in een film, helemaal als een slechte film ook de verkoop van games in de franchise schaadt.

GTA 6 is eindelijk op komst

Er mag dan waarschijnlijk geen GTA-film komen, maar fans hebben wel eindelijk iets om naar uit te kijken. Binnenkort toont Rockstar namelijk eindelijk officiële beelden van GTA 6. Ergens begin december moet de eerste trailer van de game verschijnen.

Populair Nieuws