Rockstar weigerde een GTA film met opvallende ster

News
dinsdag, 15 november 2022 om 11:30
gta 6 releasef1579595428
Verschillende game franchises zijn in de loop der tijd verfilmd. Maar één van de grootste reeksen, GTA, heeft die stap nog niet gezet. Maar het blijkt dat er wel een poging is geweest waar Rockstar geen interesse in had.
Er is tegenwoordig geen tekort aan films en series op basis van games. The Game Awards heeft er zelfs een nieuwe categorie voor. Maar desondanks lijkt Rockstar er niets van te willen weten, zo blijkt uit de podcast Bugzy Malone’s Grandest Game via (VGC).
In de podcast vertelt Kirk Ewing, een vriend van Rockstar-oprichters Sam en Dan Houser, dat hij ooit een lang gesprek had met Sam Houser over de mogelijkheid van een GTA film. Dat gesprek was kort na de release van Grand Theft Auto III en volgens Ewing was Sam Houser op dat moment geïnteresseerd. Maar toen even later een producer de kans voorlegde om een GTA film te maken met Eminem in de hoofdrol en Tony Scott (Top Gun) voor de regie, schoot Houser het idee af.

Waarom is een GTA film met Eminem niet gemaakt?

Dat de GTA film niet doorging lijkt niets te maken te hebben met een afkeer van Eminem of Tony Scott. Volgens Ewing had Rockstar door dat de GTA franchise al groter was dan welke film er op dat moment ook draaide. Een film was gewoonweg niet interessant.
De game-industrie is overigens inderdaad groot. Er gaat meer geld in om dan in bijvoorbeeld de filmindustrie: Call of Duty Modern Warfare 2 werd onlangs de grootste lancering van dit jaar in elke vorm van entertainment. Volgens de CEO van Take-Two is ook GTA een behoorlijke entertainment titaan en zal GTA 6 een grote invloed hebben op alle vormen van entertainment.