Xbox overweegt nieuwe opties om energie te besparen

News
dinsdag, 08 november 2022 om 12:30
xbox series x xbox series sf1628074558
De energierekening wordt flink hoger en dat is ook slecht nieuws voor gamers. Een console of gaming PC gebruiken verbruikt namelijk best wel veel stroom. Xbox lijkt veel interesse te hebben in nieuwe opties die energie besparen.
Microsoft test geregeld nieuwe features onder zogenaamde Xbox Insiders. Deze Inisders hebben nu ook een enquête gekregen met daarin veel vragen over energieverbruik (via Windows Central). Daarbij lijkt Xbox ook te peilen wat voor energiebesparende features eventueel aan de Xbox consoles toegevoegd zouden kunnen worden.
Zo is Xbox zeer benieuwd wat de Insiders ervan zouden vinden als ze de keuze hadden om bijvoorbeeld framerate en resolutie zo te optimaliseren zodat er minder energie verbruikt wordt. Dat zou optioneel zijn, maar Xbox is ook nieuwsgierig wat men ervan vindt als games bijvoorbeeld automatisch de resolutie en framerate verlagen als de speler inactief lijkt te zijn.

Gaat Xbox meer energie besparen?

Het gaat hier nog maar om een enquête, dus er is geen garantie dat Xbox deze features daadwerkelijk gaat introduceren. Dat er concrete ideeën genoemd worden zou wel kunnen betekenen dat Xbox deze nieuwe features serieus overweegt. Het zou waarschijnlijk nog wel even duren, aangezien zelfs Xbox Insiders nog geen testversie van deze features konden proberen.
Overigens is het niet onverwacht dat Xbox gebruikers wil helpen met de energierekening. Onlangs werden de bestaande energie-opties duidelijker gemaakt. Ook is de energiebesparende modus tegenwoordig de standaard wanneer je je console uitzet.

Populair Nieuws