Scoor de PS VR2 binnenkort bij bol.com!

News
maandag, 08 mei 2023 om 17:30
ps vr2 mainf1683544519
Sinds februari is de PlayStation VR2, de veelgeprezen VR bril van Sony, te koop. Tot nu toe was dat alleen mogelijk via het eigen Playstation Direct kanaal, maar daar gaat nu verandering in komen. Vanaf deze week is de headset bij bol.com te bestellen.
Het was waarschijnlijk de grootste hardwarelancering van Sony dit jaar, maar is toch behoorlijk geruisloos gepasseerd. In februari lanceerde Sony de PlayStation VR2, de opvolger van de eerdere VR headset. In onze review constateerden we dat de PS VR2 op bijna elk vlak beter geworden is, met een veel simpelere aansluiting, sterk verbeterd scherm met hogere resolutie en inside-out camera's en tal van quality-of-life verbeteringen.
Wie echter enthousiast geworden was over de PS VR2 was aangewezen op Sony's eigen Playstation Direct kanaal. Hoewel Sony daar geen reden voor gaf, was dit vermoedelijk om eventuele scalpers geen kans te geven.
Nu, zo'n drie maanden na de lancering, is het moment gekomen dat de VR headset ook via reguliere kanalen te koop gaat zijn. Onder andere bol.com hebben inmiddels aangegeven de PlayStation VR2 vanaf 12 mei te gaan verkopen. De kans is groot dat binnen afzienbare tijd andere (web)winkels zullen volgen. De productpagina van de PlayStation VR2 bij bol.com is nu al live. Op dit moment staat de pagina nog op niet leverbaar, maar daar gaat dus verandering in komen.
Inmiddels is ook bij Gamemania de verkooppagina beschikbaar. weet je nog niet zeker of de PS VR2 iets voor jou is? Game Mania Utrecht en Amsterdam Ceintuurbaan houden op 21 mei een Horizon: Call of the Mountain Tryout Day.

Meer dan honderd games al beschikbaar of in ontwikkeling

Wie een nieuw product koopt wil daar natuurlijk ook meteen mee aan de slag. De launch line-up van de PS VR2 kent een flink aantal uitstekende games om mee van start te gaan. Natuurlijk staat Horizon: Call of the Mountain hoog op menig verlanglijstje, maar er zijn er meer. Wie meteen de meest geprezen PS VR2 games wil spelen moet vooral uitkijken naar de volgende titels:
  • Pavlov: een online first person shooter voor maximaal 10 personen
  • Gran Turismo 7: dé race-simulatie die ook VR ondersteunt
  • Synth Riders: een ritme-game waarbij je met twee ballen op de maat van de muziek noten moet raken
  • Star Wars: Tales from the Galaxy's End: Star Wars in VR, wat wil je nog meer?
  • Moss Book I en II: wie wordt er niet verliefd op het schattige muisje Quill, terwijl je haar door de gevaarlijke diorama-gestileerde wereld van Moss leidt?
Maar ook de boxgame Creed, Kayak Mirage VR, Puzzling Places en The Walking Dead Saints & Sinners zijn niet te missen.
De kans is groot dat Sony tijdens een eerstvolgende State of Play showcase, die volgens geruchten begin juni plaats zou vinden, meer content voor de VR headset aan gaat kondigen.