Sony WH-1000XM5 gelekt met opvallend nieuw design

News
maandag, 25 april 2022 om 13:30
sony wh 1000xm4 foto 1f1607429816
Sony is één van de grootste spelers op het gebied van noise-cancelling headphones en hanteert voor haar vlaggenschip al lange tijd hetzelfde ontwerp. Maar gelekte foto’s van de Sony WH-1000XM5 tonen een opvallend nieuw design.
Wie de verschillende modellen in de Sony WH-1000XM-lijn naast elkaar legt, zal veel moeite hebben om een specifiek model aan te wijzen. Het vlaggenschip van Sony op het gebied van noise-cancelling koptelefoons is namelijk qua ontwerp bijna niet veranderd door de jaren heen. En dat is ook niet nodig, want qua comfort en looks krijgt Sony al die tijd ook veel lof.
Maar voor de volgende editie in de line-up lijkt de Japanse techgigant toch te kiezen voor een ander ontwerp. Dat blijkt uit foto’s van de Sony WH-1000XM5 die zijn gelekt door het Duitse TechnikNews. De grootste verandering zit, als we de foto’s mogen geloven, in een dunnere hoofdband en dikkere oorkussens. Dat gaat alleen wel ten koste van de mogelijkheid om de koptelefoon in elkaar te kunnen vouwen, zoals dat nu wel mogelijk is met de Sony WH-1000XM4.

Nog meer veranderingen voor de WH-1000XM5

Maar het design is niet het enige wat op de schop gaat voor het nieuwe ANC vlaggenschip van Sony. Volgens de Duitse publicatie zal namelijk de accu een flinke upgrade krijgen. Waar de WH-1000XM4 ongeveer 30 uur meegaat op één charge, zal dat voor de opvolger ongeveer 40 uur zijn. Wel zal het een half uur langer duren om de koptelefoon op te laden.
Daarnaast heeft Sony naar verluidt ook gloednieuwe drivers voor de WH-1000XM5, om de geluidskwaliteit te verbeteren. En zoals we gewend zijn met de line-up van Sony zal ook de ANC-technologie een upgrade krijgen, dankzij een extra ANC processing chip. Wanneer de Sony WH-1000XM5 moet uitkomen en voor welke prijs, dat is nog niet bekend.

Populair Nieuws