Update - GTA 5 krijgt belangrijke update op PC

News
woensdag, 25 januari 2023 om 16:00
gta 5 headerf1648131237
Aangezien we nog even moeten wachten op GTA 6, ligt de verleiding om GTA 5 weer eens op te starten op de loer. Maar het blijkt dat je dat momenteel beter niet kunt doen, in ieder geval niet op PC. Dat brengt namelijk een serieus risico met zich mee.

Update - Rockstar werkt aan fix voor de problemen

Rockstar heeft via Twitter laten weten op de hoogte te zijn van de problemen met GTA Online. Er wordt gewerkt aan een oplossing voor de exploit. In een update moet er binnenkort een fix uitgerold worden. In de tussentijd wil Rockstar het graag weten als je problemen hebt gehad die aan de exploit grelateerd kunen zijn.

Oorspronkelijk bericht

Veel GTA-liefhebbers spelen al jaren zonder zorgen GTA 5 en GTA Online. Het is een vertrouwde game om af en toe naar terug te keren, maar momenteel kun je dat vertrouwen maar beter even aan de kant schuiven. Er is namelijk in beide games een exploit gevonden die het mogelijk maakt dat anderen bij de bestanden op je PC kunnen en op afstand code kunnen laten uitvoeren.
Gebruikers die getroffen zijn merken het waarschijnlijk in eerste instantie aan in-game problemen. Accounts raken corrupt waardoor spelers bijvoorbeeld blijven hangen in een oneindig laadscherm. Maar de gevolgen kunnen veel ernstiger zijn, aangezien malafide partijen dus bij de bestanden op je PC kunnen.
Volgens Tez2, een insider die zich vooral bezighoudt met Rockstar, weet Rockstar van het probleem. De ontwikkelaar kan spelers wiens account is getroffen helpen, maar dat is geen permanente oplossing voor de exploit en ook geen oplossing voor als er gerommeld wordt aan je PC. Het is niet bekend of er aan een fix voor het probleem wordt gewerkt.

Wanneer verschijnt GTA 6?

Terwijl spelers op PC er goed aan doen om te wachten op een fix voor GTA 5, wachten spelers op alle platforms natuurlijk op GTA 6. Volgens de laatste schattingen van insiders verschijnt die game op zijn vroegst volgend jaar. Dat betekent wel dat een volledige onthulling van de game dit jaar goed mogelijk is.
Dit bericht is bijgewerkt op 25 januari 2023.