Console versie van Warhammer 40K Darktide uitgesteld voor onbepaalde tijd

News
woensdag, 25 januari 2023 om 15:30
warhammer 40k darktide charactersf1671034262
Warhammer 40K Darktide is eind vorig jaar gelanceerd op PC en zou later ook voor de consoles uitkomen. Die versie is nu alleen door ontwikkelaar Fatshark uitgesteld voor onbepaalde tijd.
Fatshark heeft met de Warhammer Vermintide games veel goodwill opgebouwd bij spelers, maar de studio heeft veel krediet nu verspeeld met de lancering van Warhammer 40K Darktide. Bij launch waren er namelijk technische problemen, die vervolgens wel grotendeels werden opgelost. Maar het was wel duidelijk dat er een aantal elementen uit de game zijn gesloopt, zoals wij ook hebben opgemerkt in onze review.
Zo wachten spelers nog steeds op een crafting-systeem, maar lijkt de ontwikkelaar meer bezig te zijn met de in-game shop. Fatshark heeft daarom nu besloten om het plan voor de game voor de nabije toekomst bekend te maken, zodat er gewerkt kan worden aan de feedback van spelers.

Uitstel voor Darktide

Daardoor is alleen een groep spelers nu wel de dupe. Het was namelijk het plan om Warhammer 40K Darktide ook uit te brengen op de Xbox Series X/S niet lang na de lancering op PC. De console versie wordt nu alleen in de koelkast gezet voor een onbepaalde tijd.
Naast de console release, wordt ook de seasonal content voor Darktide uitgesteld. Volgens Martin Wahlund, de CEO van Fatshark, kan de studio niet zo doorgaan ‘wetende dat we nog veel feedback nog niet hebben toegepast’.