'Grote PS5 hit komt snel naar Xbox'

News
dinsdag, 16 mei 2023 om 15:30
2022 07 19 strayf1658065583
Het was één van de grootste hits van vorig jaar: het kattenspel Stray van ontwikkelaar BlueTwelve Studio. De game wist gamers over de hele wereld met katachtige gameplay te betoveren. Stray kwam vorig jaar uit op PlayStation en PC, maar sloeg de Xbox consoles over. Nu is er een sprankje hoop voor Xbox-gamers: ook zij kunnen waarschijnlijk binnenkort de kat uithangen!
Stray kwam vorig jaar juli uit op PlayStation en PC en wist in no-time de harten van menig gamer te veroveren. De typisch katachtige gameplay, gecombineerd met een prachtig kleurrijke wereld vol met hulpeloze robots sprak enorm tot de verbeelding en wist zelfs een bijzondere fanbase aan te spreken. Helaas bleek de game de Xbox consoles over te slaan. Waarschijnlijk had uitgever Annapurna Interactive een exclusiviteitsdeal met Sony, waarmee de game tegelijk met de release ook op PS Plus zou verschijnen. Nu lijkt het er op dat de exclusiviteit slechts tijdelijk van aard geweest is, waardoor Xbox gamers binnenkort mogelijk ook aan de gang kunnen met Stray.
Een opmerkzame Reddit-gebruiker ontdekte namelijk dat Stray een nieuwe rating ontvangen heeft bij de ESRB, het leeftijdsclassificatiesysteem van Noord-Amerika. De game heeft nu een classificatie voor Xbox One en Xbox Series consoles. Ratings worden meestal niet uitgedeeld aan games die niet gaan verschijnen.
Het lijkt dan ook vrijwel zeker dat Stray één jaar na de release op PlayStation alsnog naar Xbox consoles gaat komen. Aangezien de game oorspronkelijk in juli 2022 uitkwam, lijkt een release op Xbox in juli 2023 goed mogelijk.

Stray naar Xbox One en Xbox Series X

Over een mogelijk verschijnen van Stray op Xbox consoles is nog niets officieel bekendgemaakt. Mogelijk gaat dat gebeuren tijdens de grote Xbox + Bethesda Showcase op 11 juni. Een release een maand later, mogelijk zelfs als onderdeel van Game Pass, ligt dan zeker in de lijn der verwachting.
Stray vertelt het verhaal een straatkat die door een missprong van zijn familie gescheiden raakt. Hij belandt in een wondere ondergrondse wereld gevuld met afgedankte robots en moet zich samen met zijn metgezel B-12 een weg banen terug naar het bovengrondse. De game werd enorm gewaardeerd door de sfeervolle omgevingen vol kleurenpracht waar je als kat met zeer geloofwaardige en katachtige gameplay doorheen kon struinen. De game was zeer succesvol en won zelfs diverse awards tijdens The Game Awards afgelopen jaar.

Populair Nieuws