5 redenen om BEEF op Netflix te kijken

Article
dinsdag, 16 mei 2023 om 15:00
beef 101 unit 02723rc2 1f1681484859
BEEF is een serie die momenteel in de top best bekeken series op Netflix staat dit moment. Als je het aan ons vraagt is dat geheel terecht. Wij geven je 5 redenen om BEEF op Netflix te kijken.

Korte afleveringen

De serie bestaat uit tien afleveringen waarbij vrijwel alle afleveringen iets meer dan een half uur duren. Al kan het ook zijn dat zonder aftiteling je daadwerkelijk zit op een half uur (slechts één aflevering duurt 37 minuten). En dat is een goede reden om te kijken. Veel series zijn tegenwoordig halve films met afleveringen die zo’n 45 tot een uur duren. Je moet de tijd maar hebben.
Niet iedereen vindt dan ook altijd de rust en ruimte om in een nieuwe tv-serie te komen. BEEF is lekker kort en geloof ons: je zit er meteen in!

Absurd

De reden dat je er meteen inzit heeft te maken met het script. BEEF is eigenlijk niet anders dan een uit de hand gelopen ruzie tussen twee volwassen mensen, die er alles aandoen om elkaar het leven zuur te maken. Deze ruzie, oftewel beef, begint in het verkeer; heel random dus. In het persbericht stond destijds het volgende:
'BEEF volgt de nasleep van ernstige verkeersagressie van twee vreemden. Danny Cho (Steven Yeun), een mislukte, verbitterde aannemer gaat de strijd aan met Amy Lau (Ali Wong), een selfmade ondernemer met een uitbundig leven. Naarmate de conflicterende belangen van hun vete toenemen, worden hun levens en relaties steeds verder ontrafeld.' Geloof ons: je zit vanaf het eerste moment op het puntje van je stoel.
beef s1 e1 00 31 21 09rc2 1f1681484963

Puik acteerwerk

Dat je op het puntje van je stoel zit, heeft niet alleen te maken met het absurde verhaal en dus het script, maar vooral het acteerwerk. Er wordt subliem geacteerd door meerdere personen en je gelooft écht hoe boos ze zijn. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Steven Yeun (The Walking Dead), Ali Wong en Young Mazino. Ze spelen de sterren van de hemel. Zeker als je kijkt naar Yeun: je kan je bijna niet voorstellen dat hij Glen is uit The Walking Dead. In BEEF is het een extreem gefrustreerd mannetje...

Grappig

Eén van de voornaamste redenen is omdat de serie niet alleen spannend is om te kijken, maar vooral ook heel grappig (en soms smerig). Als de dingen die in de serie in het echt zouden gebeuren, zou je er alles behalve om kunnen lachen. Maar nu mag het. Want want zijn deze mensen in de show gek! Knotsgek zelfs. Zonder te spoilen, ga vooral kijken. Vraag je één ding af: als jij ruzie zou hebben met iemand, waartoe zou je in staat zijn? Ga nu maar BEEF kijken.

Geweldige geluidjes en sound

Dat alles zo spannend en grappig is komt ook door een strakke montage én een goede soundtrack. Heel vaak zijn er muziekjes en andere geluidseffecten die enorm goed passen bij de diverse scenes. Aan alles merk je dat BEEF een tv-serie is die tot in de puntjes verzorgd is en waar goed is over nagedacht. Dit is simpelweg een van de beste producties van de afgelopen tijd. Een must om te kijken!