Grote onduidelijkheid over nieuwe Star Wars Disney+ serie

News
dinsdag, 18 juli 2023 om 14:30
Star Wars heeft al enige tijd geen bioscoopfilm gehad, maar leeft volop op Disney+. Binnenkort verschijnt bijvoorbeeld Ahsoka, maar er is nog veel meer in ontwikkeling. Over één van die series is alleen veel onduidelijkheid.
Het is al jaren min of meer normaal dat geen personage te klein is om ergens in het Star Wars-universum een verhaal te hebben. Er zijn dan ook de nodige series in ontwikkeling rondom bestaande personages uit de films. Zo zou Lando Calrissian zijn eigen serie krijgen op Disney+.
Dat werd aangekondigd in 2020, maar tot nu toe is er nooit meer onthuld over de serie. Schrijver Justin Simien laat nu weten dat hij ook al heel lang niets meer heeft gehoord over de serie (via The Direct). Hij zou jaren geleden te horen hebben gekregen het project op pauze moest omdat de productie in de knel zat qua schema, maar meer weet Simien eigenlijk niet.

Wordt de Lando Star Wars serie nog gemaakt?

Eerder dit jaar liet Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy nog wel weten dat de Lando-serie nog steeds gaat gebeuren. Daaruit valt alleen weinig op te maken over hoever de Disney+ serie is. Momenteel zal er weinig gebeuren, aangezien zowel schrijvers als acteurs staken.
De waarschijnlijke hoofdrolspeler heeft gelukkig nog wel interesse. Lando werd in Solo: A Star Wars Story gespeeld door Donald Glover, die niet al te lang geleden nog heeft gezegd dat hij Lando graag nog een keer zou vertolken. Hij zou er zelfs nog over in gesprek zijn met Lucasfilm.