Beste Android smartphones in de eerste helft van 2023

Article
dinsdag, 18 juli 2023 om 14:00
samsung galaxy s23f1675337332
Ben je op zoek naar een nieuwe Android smartphone, maar ben je er nog niet helemaal uit? Wij hebben de beste modellen tot nu toe voor je op een rijtje gezet.
Als eerste hebben we de Samsung Galaxy S23. Deze telefoon heeft drie verschillende versies: de standaard Samsung Galaxy S23 met een batterijduur van bijna 15 uur, de Samsung Galaxy S23+ met een batterijduur van 17,5 uur en de Samsung Galaxy S23 Ultra met een batterijduur van bijna 18 uur. Alle drie modellen hebben drie camera’s op de achterkant: een 50 megapixel hoofdcamera, een 12 megapixel-groothoeklens en de 10 megapixel telelens. De ververssnelheid ligt op 120Hz, waardoor alles er zeer vloeiend uitziet. Het contrast is daarnaast hoog en de kleuren spatten er vanaf.
Daarnaast hebben we de Google Pixel 7, die in onze review een 8.5 kreeg. We schreven destijds: ‘’Ondanks een matige batterij is de Google Pixel 7 verreweg één van de beste smartphones die in 2022 is uitgekomen. De telefoon levert op bijna ieder vlak wat je wil en dat voor een prijs die ver onder de gebruikelijke vlaggenschepen zit.’’ Wie een goedkopere versie wil zit goed met de Google Pixel 7A, die veel dezelfde features heeft.

Beste vouwbare Android smartphones 2023

Een ander Samsung-model op ons lijstje is de Samsung Galaxy Z Fold 4. Deze vouwbare telefoon dient gelijk ook als een soort mini-laptop die je overal mee naar toe kunt nemen. Door het grote scherm is de telefoon ook prima geschikt voor multitasken. De Samsung Galaxy Z Fold 4 heeft wel een hoog prijskaartje, dus mocht je nog twijfelen lees dan onze review.
De nieuwste telefoon op dit lijstje is de Motorola Razr+. Hoeveel deze vouwbare telefoon in Nederland gaat kosten is nog niet bekend, maar in de Verenigde Staten kost de telefoon in ieder geval 999 dollar (omgerekend zo’n 890 euro). Wanneer de telefoon is dichtgeklapt, kun je hem nog steeds gebruiken door het schermpje aan de buitenkant. Hiervoor zijn veel apps aangepast zodat ze ook op dit kleinere schermpje werken, waardoor je bijvoorbeeld WhatsApp en Spotify kunt gebruiken of games kunt spelen.

Snel opladen met OnePlus 11

Als laatste hebben we de OnePlus 11. Het grootste voordeel van deze telefoon is hoe snel hij oplaadt: 25 minuten aan de oplader en je batterij, die bijna 13 uur meegaat, is helemaal vol. Daarnaast heeft de OnePlus 11 een hoofdcamera met een resolutie van 50 megapixel, een groothoeklens van 48 megapixel en een telelens van 32 megapixel. Net als de Samsung Galaxy S23 heeft deze telefoon van OnePlus een ververssnelheid van maximaal 120Hz.