Grootte Ratchet and Clank: Rift Apart op PS5 en pre-load datum bekend

News
vrijdag, 14 mei 2021 om 17:00
ratchet and clank rift apartf1611146102
Volgende maand gaat Insomniac Games los met next-gen in de vorm van Ratchet and Clank: Rift Apart. De grootte van de PS5 game en de pre-load datum zijn nu bekend, waardoor je waarschijnlijk verrast zal worden.
Games worden vandaag de dag steeds groter en met next-gen games is de verwachting dat die grootte alleen maar gaat stijgen. 4K textures, audiobestanden van een hoge kwaliteit en steeds grotere werelden zullen immers een flinke impact hebben op de bestandsgrootte van een game. Ratchet and Clank: Rift Apart bewijst alleen dat het ook anders kan.
PlayStation Game Size heeft via Twitter namelijk de grootte van de aankomende PS5 game bekendgemaakt. Volgens het kanaal Ratchet and Clank: Rift Apart maar 42 GB groot zijn, hoewel dat zonder Day One Patch is. Hoe groot de update is die op releasedag uitkomt, is nog niet bekend. Spelers kunnen er daarnaast voor zorgen dat ze op 11 juni meteen met de game aan de slag kunnen, want volgens het Twitter-kanaal kan je de titel al op 4 juni pre-loaden.

Steeds meer details of Rift Apart bekend

Een lange tijd was het stil rondom de nieuwe game van Insomniac Games. Sinds vorige maand is daar gelukkig verandering in gekomen. Zo heeft via een trailer eerst het personage Rivet uit de doeken gedaan, om vervolgens op de State of Play een uitgebreide gameplay demo te tonen. Eerder deze week hebben wij als klap op de vuurpijl ook nog eens een uur lang gameplay van Ratchet and Clank: Rift Apart mogen aanschouwen, waarvan je onze bevindingen hier kunt lezen.