GP van Zandvoort mag gewoon doorgaan

News
dinsdag, 02 augustus 2022 om 16:19
f1 2020 verstappen zandvoortf1588320248
Niet al te lang na de zomerstop rijdt de Formule 1 op Nederlandse grond. Maar verschillende milieuorganisaties wilden graag dat de GP van Zandvoort niet doorging. Nu is door de Raad van State geoordeeld dat de vergunning voor de race niet wordt geschorst.
Er is een inmiddels welbekend stikstofprobleem in Nederland. Veel mensen zullen het vooral meekrijgen door de boerenprotesten, maar ook een Formule 1 Grand Prix is niet bepaald zuinig wat betreft stikstofuitstoot. Veel milieuorganisaties vinden dan ook dat de GP van Zandvoort eigenlijk niet door mag gaan.
Er had volgens deze organisaties nooit een stikstofvergunning afgegeven mogen worden voor de Grand Prix. De berekeningen van de stikstofuitstoot zouden namelijk niet kloppen: er wordt veel meer stikstof uitgestoten dan er wordt beweerd. Vandaar dat de milieuorganisaties eisen dat de vergunning wordt ingetrokken.
Er is al eerder geoordeeld dat dat niet gaat gebeuren, maar de milieuorganisaties zijn in beroep gegaan. Een definitieve uitspraak volgt volgend jaar pas, maar in de tussentijd wilden de organisaties dat de vergunning voor dit jaar werd geschorst. De Raad van State oordeelt nu dat ook dat niet hoeft, dus de GP kan gewoon doorgaan.

Wanneer is de Grand Prix van Zandvoort?

Zoals gezegd is de GP van Zandvoort vrij snel na de zomerstop. Al in het laatste weekend van augustus wordt er weer gereden in de Formule 1. Een week later, in het weekend van 2, 3 en 4 september is de GP van Zandvoort. Helaas voor Verstappen-fans zijn er geen kaarten meer.