Wanneer gaat het Formule 1 seizoen verder?

Article
zondag, 31 juli 2022 om 9:00
max verstappen f1 gp canadaf1661026607
Al sinds maart is de Formule 1 in volle gang. Bijna wekelijks wordt er een Grand Prix gereden, maar na de Grand Prix van Hongarije is het even stil op de circuits vanwege de zomerstop. Maar wanneer gaat het Formule 1 seizoen eigenlijk weer verder?
Met iets meer dan de helft van de Grands Prix van dit jaar achter de rug gaan de Formule 1 coureurs de zomerstop in. Onze eigen Max Verstappen heeft met zeven keer eerste plaats een zeer respectabel aantal van die Grands Prix gewonnen en ook als hij dat niet deed waren er vaak punten voor hem weggelegd. Verstappen gaat vlak voor de GP van Hongarije, de laatste GP voor de zomerstop, dan ook aan de leiding.
Direct onder hem staan Charles Leclerc van Ferrari en Sergio Perez, net als Verstappen zelf van Red Bull. Er is een aardig puntenverschil tussen Leclerc en Verstappen, maar de strijd is nog niet gestreden. Niet alleen moet Hongarije op het moment van schrijven nog gereden worden, ook na de zomerstop hebben de coureurs nog de nodige races te gaan.
max verstappen f1 gp australief1649931642

Wanneer gaat de F1 weer verder?

Fans hoeven niet al te lang in spanning te zitten, want de zomerstop duurt nog geen volle maand. Al in het laatste weekend van augustus (26-28) mag de motor weer draaien. In dat weekend is de Grand Prix bovendien aardig dichtbij, namelijk in België, in het plaatsje Stavelot.
Daarna doet de Formule 1 nog acht andere plaatsen aan, voor in totaal negen races na de zomerstop. Dat is vier races minder dan voor de zomerstop, maar het is genoeg om de spanning er een beetje in te houden. Er zijn in negen Grands Prix namelijk genoeg punten te vergeven om het gat tussen Verstappen en Leclerc te dichten.
si202109051364 newsf1655217169

Wanneer is de GP van Zandvoort?

Zoals gezegd is de eerste GP na de zomerstop in België. Maar daarna duur het niet lang voordat de Koningsklasse op Nederlandse grond is. De Grand Prix van Zandvoort is namelijk maar een week later, in het weekend van 2-4 september.
Voor de meeste Nederlandse fans zal Zandvoort de beste optie zijn om een Grand Prix bij te wonen, maar we hebben slecht nieuws. Kaarten voor Zandvoort zijn volgens de officiële site van de Formule 1 al uitverkocht. Misschien kun je op een andere manier iets regelen, maar als je nog geen kaarten hebt zul je de GP waarschijnlijk thuis op de bank moeten volgen via Viaplay of F1 TV Pro.
f1 2021 verstappenf1631540936

Waar gaat de Formule 1 nog meer heen?

Na België en Nederland doet de F1 dit jaar nog zeven andere landen aan. Er zullen nog Grands Prix zijn in Italië, Singapore, Japan, de VS (Texas, om precies te zijn) en Mexico. Als slotstuk zal er net als vorig jaar een GP gereden worden in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten.
In het najaar is vooral oktober druk. Daarin worden namelijk vier van de negen overgebleven Grands Prix gereden, met maar één rustweek in de hele maand. Of Verstappen weer de wereldtitel pakt weten we uiteindelijk op 20 november. Een overzicht van de nog te rijden races vind je hieronder.
Het moge duidelijk zijn dat de Formule 1 van dit jaar nog niet is beslist. Verstappen heeft nu nog een aardige voorsprong, maar er is nog ruimte genoeg om dichter bij zijn score te komen. Het het allemaal afloopt dit jaar zien we dus tussen 26 augustus en 20 november.