Eén LEGO-steentje geveild voor gigantisch bedrag

News
vrijdag, 23 februari 2024 om 16:00
legoworldf1690875232
LEGO is geen goedkoop speelgoed, maar meestal hoef je er niet je hele spaarrekening voor leeg te trekken. Maar nu is er een enkel steentje verkocht voor een bedrag dat de meeste mensen niet zomaar hebben liggen. Het is dan ook wel een bijzonder steentje.
Door de jaren heen zijn er af en toe bijzondere LEGO-items verschenen, vaak als onderdeel van een jubileumviering. Een aantal pas aangekondigde Star Wars-sets komen bijvoorbeeld met een exclusief, maar verder normaal minifiguurtje. Maar in het verleden heeft LEGO weleens steentjes en figuurtjes uitgedeeld of verloot die niet van plastic waren, maar van goud.
Een dergelijk steentje is nu geveild voor 18.101 dollar. Het gaat om een gouden versie van een Bionicle masker. Er zijn naar schatting maar 25 van deze gouden maskers uitgedeeld en de Bionicle-lijn bestaat al lang niet meer, dus de waarde is voor verzamelaars vrij hoog (via CBS). Dan hebben we het er bovendien nog niet over dat het 14-karaats goud alleen al 1000 dollar waard is.

Gouden LEGO Bionicle masker bracht zelfs meer op

De veiling van het gouden Bionicle-masker werd georganiseerd door Goodwill, een Amerikaanse non-profitorganisatie die onder andere kringloopwinkels runt. Goodwill had in eerste instantie niet door dat het een zeldzaam item in handen had, omdat het binnen was gekomen als onderdeel van een grote partij sieraden.
Maar toen het item ontdekt was en geveild werd, leverde het in eerste instantie zelfs nog meer op dat 18.000 dollar. Aanvankelijk werd er 33.000 geboden, maar toen die koper niet betaalde is het masker opnieuw geveild. Dit keer is de prijs iets bescheidener gebleven.