Apple lost vreemd iPhone 15 probleem maar niet op

News
vrijdag, 23 februari 2024 om 16:30
iphone 15 pro max 3f1696191211
De iPhone 15 is inmiddels al een paar maanden uit, het duurt zelfs niet lang meer voor het half jaar is bereikt. Maar er is een probleem waar veel gebruikers al sinds lancering last van hebben, dat maar niet wordt opgelost. Gebruikers klagen veel over de Bluetoothverbinding.
Een audioverbinding via Bluetooth kan erg handig zijn, maar is iets gevoeliger voor problemen dan een kabel. Dat ervaren iPhone 15 gebruikers momenteel op een vervelende manier. Maanden na lancering van dat toestel en iOS 17 hebben veel mensen nog steeds problemen.
Het lijkt vooral te gaan om verbindingen met auto’s zonder carplay en Bluetooth-koptelefoons. Eén gebruiker schrijft dat het vaker voorkomt dat deze apparaten moeilijk verbinding maken met een nieuwe iPhone, maar dat dat na een paar software-updates voor de telefoon is opgelost. Er zijn nu meerdere grote iOS 17 updates geweest, zonder dat het probleem is opgelost.
Sommige gebruikers hebben vergelijkbare problemen zelfs met andere Apple-producten. AirPods Max-koptelefoons en Beats-oordopjes raken dan bijvoorbeeld na 5 tot 10 minuten de verbinding kwijt. Sommige klanten zouden in oktober al van Apple hebben gehoord dat er een fix zou komen, maar er zijn nog steeds veel klachten via de officiële support forums en via MacRumors.

Waarom werkt de iPhone 15 Bluetooth slecht?

Het is voor veel gebruikers ook nog altijd niet duidelijk wat het probleem is. De telefoon aan- en uitzetten heltp bijvoorbeeld niet. Alleen mensen die een vervangend toestel hebben gekregen lijken van het probleem af te zijn, wat zou kunnen betekenen dat er een hardware-probleem is.