NOS haalt woede van Zelda-fans op de hals

News
vrijdag, 05 mei 2023 om 10:30
Volgende week is het eindelijk tijd voor The Legend of Zelda Tears of the Kingdom. De langverwachte game van Nintendo staat klaar om te verschijnen, maar lekte eerder deze week al compleet uit. Daarover maakte de NOS via hun populaire NOS Stories-kanaal een video over, maar daarin werden de spoilers zelf ook gedeeld. Dat valt niet goed bij fans.
Door middel van een simpele uitlegvideo over hoe het komt dat games steeds vaker uitlekken, heeft de NOS flink wat woede op de hals gehaald van Zelda-fans. De video die onder andere het lekken van The Legend of Zelda Tears of the Kingdom behandeld, toont namelijk een aantal beelden van de nieuwe game.
Het zijn alleen de specifieke beelden die de NOS gebruikt die bij fans in het verkeerde keelgat schieten. Een deel van de beelden komt namelijk van een TikTok-video die de gelekte beelden zelf toont. Vervolgens wordt alleen in de beschrijving kort een spoiler warning gegeven die vermeld dat er beelden uit de nieuwe Zelda-game in de video zitten. In combinatie met de eerste beelden uit de video doet dit alleen vermoeden dat het om beelden uit de trailers gaat.
In de reacties komen dan ook tal van klachten voorbij, zoals die van Noah_d023: "En bedankt voor de tears of the Kingdom spoilers die ik probeerde te vermijden...". Ook Niels19602 is niet blij met de beelden: "Hey nosstories Leerzame video! complimenten hoor, Maar is het nodig om spoilers te delen in deze post? Heeft die 4 sec echt toegevoegde waarde in deze post/reel? Denk het niet. Veel mensen volgen NosStories en kunnen niet wachten op de nieuwe Zelda. Ze proberen alles te vermijden qua spoilers wat Nintendo zelf niet deelt. Zien we vervolgens dat NOS gelekte beelden deelt van Zelda".
Boeien spoilers je niet? Check de video dan zelf hieronder:

Ook gelekte GTA 6 beelden getoond

Ook worden beelden gebruikt van de aankomende Rockstar Games-titel Grand Theft Auto VI. De studio achter de game werd eerder dit jaar gehackt, waarna tal van beelden online verschenen. Die beelden zijn alleen wel van een versie van de game die nog totaal niet af is en Rockstar Games probeerde dan ook met man en macht de beelden offline te halen. Verschillende YouTubers kregen copyright-claims voor het tonen en bespreken van de beelden, waar begin dit jaar dan ook flinke ophef over was.

Populair Nieuws