Organisatoren vrezen voor lege tribunes tijdens GP Miami

News
vrijdag, 05 mei 2023 om 9:30
gp miami 2022f1683271359
Vandaag beginnen de eerste vrije trainingen voor de GP van Miami. Er zijn alleen nog veel kaarten te koop en organisatoren komen nu met een opmerkelijke actie, uit vrees voor lege tribunes.
Heb je dit weekend nog niks gepland en heb je de mogelijkheid om even het vliegtuig naar Miami te pakken, dan kan je nu een stuk goedkoper een kaartje voor de GP van Miami bemachtigen. De organisatoren hebben namelijk besloten om kaartjes met maar liefst 40 procent korting te verkopen. Dat meldt BILD.
De actie is een beetje een wanhoopspoging van de organisatoren. De Grand Prix wordt namelijk sinds vorig jaar georganiseerd in de Formule 1 en moet het pareltje aan de kust zijn. Vorig jaar werd zelfs gesteld dat het ‘het grootste sportevenement in de VS is’ op de Super Bowl na. Dat is alleen lastig te verkopen wanneer de tribunes leeg zijn.

Waarom zijn er zo weinig tickets verkocht?

De korting op de kaartjes is ook hard nodig. De organisatie heeft namelijk woekerprijzen gevraagd voor de tickets. Eerder dit jaar was er dan ook veel kritiek vanuit fans, voor wie een weekendje Miami onbetaalbaar zou zijn. Vorig jaar waren de prijzen ook al veel hoger in vergelijking met de meeste Europese Grands Prix.
Daar komt nu ook nog eens bij dat liefhebbers die wel het geld hebben voor de kaartjes, dit jaar er liever voor kiezen om naar Las Vegas te gaan. 2023 is het eerste jaar dat de Grand Prix van Las Vegas wordt georganiseerd en die stad heeft nóg grotere en ambitieuzere plannen dan Miami.

Populair Nieuws