'Google Pixel Fold smartphone wordt binnenkort onthuld'

News
woensdag, 19 april 2023 om 13:30
google pixel 7 en pixel 7 prof1652344108
Er gaan al lange tijd geruchten dat Google werkt aan de ‘Pixel Fold’, een opvouwbare smartphone. Naar verluidt zal het nieuwe model binnenkort onthuld worden tijdens het Google I/O Event.
Google maakt al langer smartphones, maar met de Pixel 6-lijn heeft het echt serieuze stappen gezet. Die smartphone zorgde niet alleen voor een flinke make-over op het gebied van looks, maar introduceerde ook Google’s eigen Tensor Chip - in plaats van gebruik te maken van chipsets van Qualcomm.
Nu lijkt het erop dat Google nog een grote stap gaat zetten in de smartphonemarkt. Volgens CNBC zal Google namelijk op het I/O Event in mei de Google Pixel Fold uit de doeken doen, een opvouwbare smartphone zoals de Samsung Z Fold-modellen. De nieuwe smartphone zou vervolgens te koop zijn in juni.
Het gerucht ligt in lijn met eerdere berichten over de opvouwbare smartphone van Google. Zo zou het een 5.8 inch scherm krijgen, dan kan open klappen naar een 7,6 inch grote ‘tablet’. De Pixel Fold zou aangestuurd worden door de Google Tensor G2 chipset, die ook in de Pixel 7 en Pixel 7 Pro zit.

Concurrentie voor de Samsung Fold

Volgens CNBC krijgt de Pixel Fold een prijskaartje in de Verenigde Staten van 1700 dollar. Daarmee wordt het een directe concurrent van de Samsung Galaxy Z Fold 4, de nieuwste opvouwbare smartphone van Samsung. Dat flagship model kost 1800 dollar.
De Pixel Fold heeft naar verluidt wel een groot wapen tegenover de Z Fold 4. Google zou namelijk een grote accu in het apparaat hebben gestopt, die ‘24 uur lang mee gaat of 72 uur in een low power mode’. Ook zou Google zich richten op ‘de stevigste scharnier in een opvouwbare smartphone’.

Populair Nieuws