Max Verstappen gaat met speciale helm rijden tijdens GP Miami

News
woensdag, 03 mei 2023 om 9:30
max verstappen 2023 fotoshootf1676976528
Coureurs mogen een paar keer per seizoen hun gebruikelijke helmdesign inruilen voor een speciale versie. Max Verstappen heeft ervoor gekozen om tijdens de GP van Miami met een fris ontwerp te gaan rijden.
Vorig jaar werd de Grand Prix van Miami voor de eerste keer georganiseerd in de Formule 1. Dat was voor veel coureurs een mooie gelegenheid om helemaal los te gaan met het design van hun helmen. Zo reed Lando Norris rond met een basketbal op zijn hoofd, ging Pierre Gasly voor een vleugje 8-bit en waren natuurlijk veel coureurs geïnspireerd door Miami Vice en de bijbehorende kleuren - inclusief Max Verstappen.
De Nederlander heeft ervoor gekozen om dit jaar opnieuw met een speciale helm te rijden in Miami. Via Instagram heeft de Red Bull Racing-coureur het nieuwe design gedeeld, inclusief wat hij ervan vindt.

“De basis van de helm is hetzelfde als mijn normale helm. Die was al mooi, dus dat konden we zo laten. Ik denk dat de kleurencombinatie hem heel mooi maakt. Het is een clean design, wat ik dit jaar graag wil en dus ook bij alle andere speciale helmen wil zien.”

Laat opblijven voor GP Miami

Wil je alle sessies van de Formule 1 aankomend weekend volgen, dan kan je deze keer niet in de middag inschakelen. De GP van Miami wordt namelijk plaatselijke tijd in de middag gereden, waardoor de race een stuk later begint dan normaal in verband met het tijdsverschil.
De vrije trainingen op vrijdag beginnen om 19:30 Nederlandse tijd en eindigen om middernacht, terwijl de kwalificatie op zaterdag om 22:00 van start gaat. Uiteindelijk zullen de lichten zondag op groen gaan om 21:30.