'PS5 Pro zal eind 2024 op de markt verschijnen'

News
woensdag, 03 mei 2023 om 10:30
playstation 5 thumbf1624433855
De PlayStation 5 is nu eindelijk goed beschikbaar, maar Sony werkt ondertussen naar verluidt aan nieuwe versies van de console. Volgens de laatste berichten moet de PS5 Pro aan het einde van 2024 komen.
Technologie verandert aan de lopende band. Daardoor is het voor consolefabrikanten bijna niet mogelijk om een binnen een consolegeneratie steeds de best mogelijke ervaring aan te bieden. Daarom zijn Sony en Microsoft de vorige generatie met een tussenstap gekomen, in de vorm van de PS4 Pro en Xbox One X.
Er gaan al lange tijd geruchten dat Sony dat ook deze keer gaat doen met een PlayStation 5 Pro. De krachtigere versie van de next-gen console is nog niet officieel aangekondigd, maar volgens Tom Henderson van Insider Gaming zal de PS5 Pro eind 2024 verschijnen.

Zekerheid over ontwikkeling PS5 Pro

Henderson is ‘honderd procent zeker’ dat de console in ontwikkeling is en volgens zijn bronnen zullen first party ontwikkelaars de PS5 Pro dev kit in de komende maanden ontvangen. Andere studio’s krijgen de dev kit aan het einde van dit jaar, met vervolgens de release voor het grote publiek in Q4 2024.
Die informatie van Insider Gaming komt overeen met andere leakers. Zo zei Moore’s Law is Dead eerder ook al dat de PlayStation 5 Pro volgend jaar moet verschijnen. Het was volgens de leaker alleen nog niet helemaal zeker dat Sony de uiteindelijke keuze heeft gemaakt om de verbeterde versie van de console uit te brengen.

Populair Nieuws