Nieuwe Google Pixel smartphone geheel gelekt

News
dinsdag, 14 maart 2023 om 9:30
google pixel 7 pixel 7 prof1664451224
Google Pixel gebruikers kunnen nu ongeveer een half jaar kiezen voor de Pixel 7. Maar meestal komt Google in het voorjaar met een budgetversie van de laatste smartphone. Die is nu nog niet aangekondigd, maar lijkt wel in zijn geheel gelekt.
Het was enigszins onvermijdelijk dat er een Google Pixel 7a zou komen. Via de Vietnamese site Zing News zijn er nu afbeeldingen van de telefoon gelekt (via Droid Life). Leuk detail is dat de hele telefoon nu is getoond voordat Google hem ook maar heeft aangekondigd.
De Pixel 7a wijkt duidelijk af van zowel de bestaande Pixel 7 smartphones als de Pixel 6a. Hoewel de camerabalk op de achterkant bijvoorbeeld erg veel wegheeft van de Pixel 7, is de 50MP sensor ingeruild voor een 12MP sensor. Ook is de telefoon met 6,1 inch een stukje kleiner.

Krijgt de Google Pixel 7a een grote verbetering?

De persoon die de telefoon in handen heeft beweert dat hij een scherm met een verversingssnelheid van 90 Hz heeft. Dat zou een potentiële verbetering kunnen zijn ten opzichte van Pixel 6a. Het is alleen de vraag of die snelheden officieel ondersteund zullen zijn, want de Pixel 6a had eigenlijk ook al een 90 Hz scherm, maar geen officiële ondersteuning daarvoor vanuit Google.
Het is overigens niets nieuws dat Google Pixel telefoons uitlekken. Er gaan ook geruchten rond van andere telefoons die nog onthuld moeten worden, zoals een Google Pixel Fold. Ook zijn er al mogelijke features van de Google Pixel 8 gelekt.