Google Pixel 6 wordt zonder oplader geleverd

News
donderdag, 19 augustus 2021 om 9:00
google pixel 6f1632235880
Wie van plan is om een Google Pixel 6 in huis te halen, zal van tevoren wel een USB-C oplader ergens moeten scoren. De techfabrikant zal de nieuwe smartphone namelijk zonder oplader gaan leveren.
In het doosje van de Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro zal alleen de smartphone zelf en een kabeltje te vinden zijn. De Amerikaanse techgigant heeft namelijk besloten om geen oplader te leveren bij haar nieuwe vlaggenschip. Dat heeft Google bekendgemaakt aan The Verge.
Dat is opvallend, want de Google Pixel 5a - de nieuwe midrange smartphone van Google die gisteren is aangekondigd - heeft nog wel de bekende witte oplader in de doos. Google gaat daarmee de concurrentie achterna. Eerder hebben namelijk ook al Apple, Xiaomi en Samsung besloten om geen oplader meer te leveren bij haar smartphones. De fabrikanten noemen daarbij het milieu als reden, omdat veel gebruikers vaak al een oplader hebben. Voor de techgiganten zal het alleen ook veel besparen op de enorme aantallen smartphones die jaarlijks worden verkocht.

Gloednieuwe chipset voor Google Pixel 6

Hoewel de nieuwe smartphone van Google dus niet geleverd wordt met een oplader, komt het apparaat wel met een aantal interessante nieuwe features. De Pixel 6 en Pixel 6 Pro zijn namelijk eerder deze maand onthuld en Google heeft meteen een aantal unieke specs uit de doeken gedaan.
Zo krijgt de Pixel 6 een chipset die door de fabrikant zelf is gemaakt, namelijk de Google Tensor chip. Die processor kan AI en machine learning direct op de chip verwerken, wat nieuwe functies biedt voor de camera, stemherkenning en meer. Ook heeft Google voor de Pixel 6 en Pixel 6 Pro gekozen voor een compleet nieuw ontwerp ten opzichte van de voorgangers.

Populair Nieuws