Pixel 6 en Pixel 6 Pro officieel onthuld door Google

News
dinsdag, 03 augustus 2021 om 12:00
google pixel 6f1632235880
Er gingen al langere tijd geruchten over de nieuwe smartphone van Google, maar daar maakt het bedrijf nu zelf een einde aan. Google heeft namelijk haar nieuwe Pixel 6 en Pixel 6 Pro smartphones officieel onthuld.
Normaliter doet Google haar nieuwe smartphones uit de doeken op het jaarlijkse Google IO evenement, maar die deadline konden de telefoons waarschijnlijk niet halen. Het evenement werd namelijk in mei gehouden, waarbij met name Android 12 en een nieuwe versie van Wear OS in de spotlight stonden.
Daarom heeft Google nu de Pixel 6 en Pixel 6 Pro onthuld via meerdere tweets. Beide smartphones zullen draaien op een gloednieuwe chip genaamd de Google Tensor. Wat de specificaties van de chip precies zijn is niet bekend, maar volgens Google is hij speciaal gemaakt voor de Pixel 6 en 6 Pro. Het hoogtepunt van de Tensor is dat het de AI en Machine Learning modellen direct op de smartphone kan verwerken, wat nieuwe functies biedt voor de camera, stemherkenning en meer.

Nieuwe ontwerp voor de Google Pixel 6

De smartphones van Google gebruiken niet alleen een nieuwe chip, maar ook een heel ander design. Waar de laatste Pixel smartphones namelijk vrij veel overeenkomsten met elkaar hebben, ziet de Pixel 6 en Pixel 6 Pro en drastisch anders uit. Het meest opmerkelijke is de camera bar, waarin de lenzen en sensoren voor de camera zitten verstopt. Daarnaast komen de Pixel 6 en Pixel 6 Pro allebei in drie verschillende kleuren, wat weer inspeelt op Material You van Android 12.
Wanneer weer de nieuwe smartphones van Google precies kunnen verwachten is nog onbekend, maar beide modellen moeten ergens dit najaar verschijnen. Wat de prijs van de Pixel 6 en Pixel 6 Pro gaat zijn is nog niet bekend. Naast de flagship modellen komt Google waarschijnlijk ook weer met een budget-variant, de Google Pixel 5a.