5 PS5 features die nu nog missen

Article
woensdag, 18 augustus 2021 om 17:00
playtation 5 studiof1605864992
Met de PlayStation 5 al meer dan een half jaar uit en steeds meer mensen die een console weten te bemachtigen, ontdekken ook steeds meer gebruikers dat er eigenlijk wel wat gebreken zijn. Er zijn namelijk best wel wat PS5 features die de console nog goed zou kunnen gebruiken.
De PlayStation 5 is een knap staaltje techniek. De SSD is vliegensvlug, de controller is revolutionair en games ogen prachtig. Toch is de console niet het einde van de wereld, want er ontbreekt qua PS5 features nog aardig wat. De vijf PS5 features die we nu zeker nog missen zetten we voor jou op een rijtje.
Vergis je niet. Eerder schreven we al over de PS5 features die we een terugkeer moeten maken op de PS5. Een aantal daarvan komen met deze lijst overeen, maar zeker niet alles. Als je ons eerdere artikel wil checken, kan dat hier.

1. Folders

Laten we maar aftrappen met de feature die nu al gemist wordt door veel spelers: folders. De mappen waarin je zelf games kunt opslaan zodat je snel en gemakkelijk je favoriete game kunt opstarten ontbreken op de PlayStation 5. Het voelt als een flink stap terug ten opzichte van de PlayStation 4.
Daarom willen fans dan ook dat de feature zo snel mogelijk aan de PlayStation 5 wordt toegevoegd. Fans kunnen dan gewoon weer zelf bepalen wat er op het beginscherm staat. Zo hoeft er ook niet meer helemaal naar rechts gescrold te worden om een game te vinden die al even niet meer is gespeeld.
the last of us part 2 ellie themef1621495460

2. Thema’s

Om direct maar even de trend door te zetten. Ook het gemis van Thema’s is voelbaar op de PlayStation 5. Tijdens de vorige generatie konden spelers zelf kiezen hoe de achtergrond van de console eruit zag, maar dat is met de komst van de PS5 compleet anders.
Nu verandert het decor constant op basis van boven welke game je hangt. Het is een zeer leuk idee, maar toch niet helemaal wat fans willen. Die willen gewoon de vrijheid om zelf te bepalen wat de achtergrond is van de console. Dat er veel thema’s zijn gespaard tijdens de vorige generatie die nu niet meer werken stoot daarbij ook vervelend tegen de borst.
ps5 design 2f1591950588

3. Uitbreidbare SSD

Van de software schakelen we even over naar de hardware, want één van de ontbrekende functies is namelijk het feit dat er nog steeds geen uitbreidbare SSD-optie is. Deze zou volgens Sony deze zomer verschijnen, maar het is tot nu toe vrij stil geweest bij het Japanse bedrijf over de verdere details.
Dit is alleen wel heel erg nodig, want de PlayStation 5 heeft standaard al niet al te veel opslaggeheugen voor PS5-games. Hoe sneller Sony de feature dan ook ontgrendelt en onthult welke SSD’s ondersteund worden, hoe beter het is. Al helemaal voor fans die meer games op hun systeem willen dan alleen Call of Duty (Warzone) en Destiny 2.
reservar ps5 ofertaf1600420403

4. Snelle toegang

Met folders wordt al een goede stap gezet om spelers sneller bij hun games te krijgen, maar een snelle toegangsfunctie zou de console zeker niet misstaan. Zo is het momenteel bijvoorbeeld een drama om bij je trofeeën en statistieken te komen. Je zou zeggen dat dit wel zou moeten kunnen gezien de Control Center hiervoor bedoeld is.
Toch zijn de opties hierin momenteel zeer gelimiteerd. Er zijn slechts een paar extra knoppen die je toe kunt voegen, terwijl de knoppen die je weg zou willen halen vastgelijmd zitten. Wat ons betreft mag hier flink aan gesleuteld worden om dit niet alleen verder uit te breiden met bijvoorbeeld toegang tot je profiel en/of trofeeën, maar mag Sony ook de optie toevoegen om alles in het Control Center aan te passen.
comprar demons souls mejor precio ofertasf1602753903

5. 1440p output

Als laatste is er nog een bijzondere feature die mist op de PS5. Het is namelijk niet mogelijk om 1440p output te krijgen met Sony’s nieuwe console. Dit is vooral een probleem voor streamers. Twitch-streamers zonder 4K monitor kunnen Demon's Souls bijvoorbeeld alleen in 1080p spelen als ze aan het streamen zijn.
Die spelen games op een monitor, maar kunnen niet genieten van een betere resolutie. Alleen als ze een 4K monitor hebben, kunnen ze de optimale kwaliteit ervaren. Zo niet wordt er maximaal 1080p geleverd, want de PS5 kan momenteel simpelweg geen 1440p output leveren. Hopelijk kan Sony dit probleem snel aanpakken en verhelpen.

Populair Nieuws