Update - Zendaya toch niet hoofdrolspeler in Dune Part 2

News
donderdag, 19 augustus 2021 om 9:30
dunef1621931158
Binnenkort verschijnt eindelijk Dune in de bioscoop. Regisseur Denis Villeneuve heeft al plannen voor Dune Part 2, waaronder een andere acteur in de hoofdrol.

Update - Zendaya toch geen protagonist

De uitspraken van Denis Villeneuve eerder deze week waren op z'n minst opvallend te noemen, maar er is nu toch een kanttekening bijgeplaatst. Dat meldt Indiewire. Zendaya, die de rol van Chani speelt, zal niet de protagonist zijn in Dune Part 2, maar de female protagonist. De hoofdrol is nog steeds weggelegd voor Timothée Chalamet. De cast van Dune bestaat daarnaast uit nog allemaal grote namen, waaronder Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgard, Dave Bautista en Jason Momoa.

Origineel bericht

Dune is een film die al lang in de maak is. Nadat regisseur Denis Villeneuve in 2017 met het project is begonnen, en de film meerdere keren is uitgesteld door het coronavirus, zal Dune eindelijk in de bioscoop verschijnen op 16 september. Villeneuve heeft alleen grote plannen voor de franchise en wil ook dolgraag een tweede film maken.
Hoewel de Canadese regisseur nog geen groen licht daarvoor heeft gekregen van Warner Bros., heeft hij in gesprek met het Italiaanse blad Il Venerdi di Repubblica wel al een paar details verklapt, zo meldt DuneInfo. Dune Part 2 zal namelijk een andere acteur in de hoofdrol gaan krijgen.

Dune opnieuw naar het witte doek

De film van Denis Villeneuve is gebaseerd op de legendarische gelijknamige boekenreeks van Frank Herbert. De schrijver kwam met het eerste verhaal in 1965 en sloot de reeks af met het zesde boek in 1985. Daarvoor werd het eerste boek al verfilmd, door niemand minder dan David Lynch. Die film was alleen een grote flop, mede doordat het verhaal van Herbert slechts losjes werd gevolgd. De productie van Villeneuve lijkt een stuk trouwer te zijn aan het boek.
Als de film een succes wordt, dan zal Warner Bros. toestemming geven aan de Canadees om een tweede film te maken. Schrijver Eric Roth is ondanks de onzekere toekomst van Dune Part 2 wel alvast aan het script begonnen.
Dit bericht is op 19 augustus bijgewerkt.