Waterdichte Pixel 5a 5G aangekondigd door Google

News
woensdag, 18 augustus 2021 om 9:30
google pixel 5a 5gf1629271236
Google komt binnenkort niet alleen met de Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro, maar ook een ‘budget’ smartphone. De techfabrikant heeft namelijk officieel de Google Pixel 5a 5G uit de doeken gedaan.
Twee jaar geleden is Google gekomen met een wat meer betaalbare variant in haar dure Pixel-lijn in de vorm van de Pixel 3a. Die versie was zo’n groot succes, dat de techgigant heeft besloten om elke nieuwe flagship in haar smartphone-divisie te vergezellen door een goedkopere versie.
Dat is in 2021 ook weer het geval, want Google heeft officieel de Pixel 5a 5G onthuld. De smartphone is een unicum voor de Xa-lijn, want in tegenstelling tot de 3a en 4a heeft de Google Pixel 5a een IP67-certificaat. Dat betekent dat de smartphone water- en stofresistent is.
De Pixel 5a heeft daarnaast ook een upgrade gekregen op het gebied van het OLED-scherm, want die is met 6,34 inch een stukje groter dan haar voorganger. Om ervoor te zorgen dat de smartphone de hele dag door komt, heeft Google ook een grotere 4680mAh accu in de Pixel 5a geplaatst. De processor blijft met de Qualcomm Snapdragon 765G hetzelfde als de Pixel 5 en 4a 5G, evenals de dubbele camera-opstelling.

Wanneer komt de Pixel 5a 5G uit?

Mensen die hun huidige smartphone willen vervangen met de Google Pixel 5a 5G hoeven niet lang te wachten. De officiële release is namelijk al op 26 augustus, met een adviesprijs van 449 dollar. Precies zoals al was voorspeld. Die release is alleen wel voor de Verenigde Staten, want het is nog niet bekend of de smartphone ook in Nederland uitkomt. Hoewel de Pixel 4a en 4a 5G niet officieel zijn gelanceerd door Google in ons land, worden de oudere generatie smartphones van het bedrijf wel gewoon verkocht.
Naast de Pixel 5a 5G werkt Google ook aan een nieuw vlaggenschip. Eerder deze maand heeft de techgigant namelijk de Pixel 6 en Pixel 6 Pro officieel aangekondigd.

Populair Nieuws